Antena 3 CNN Politică ANI a sistat verificările în cazul presupusei incompatibilităţi a şefului Gărzii de Mediu, Silvian Ionescu

ANI a sistat verificările în cazul presupusei incompatibilităţi a şefului Gărzii de Mediu, Silvian Ionescu

ANI a sistat verificările în cazul presupusei incompatibilităţi a şefului Gărzii de Mediu, Silvian Ionescu
Sursa foto: Silvian Ionescu
05 Aug 2009   •   15:50

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a dispus miercuri stoparea verificărilor în cazul şefului Gărzii Naţionale de Mediu(GNM), democrat-liberalul Silvian Ionescu, iniţiate ca urmare a reclamaţiei de incompatibilitate formulate de predecesorul său la conducerea instituţiei, Octavian Popa.

Popa l-a acuzat pe Silvian Ionescu că s-ar afla într-o situaţie de incompatibilitate de vreme ce acesta a mai fost şef al Gărzii Naţionale de Mediu şi acţionar al unei companii de consultanţă pe probleme de mediu care, printre altele, ar fi încheiat un contract cu Petrom.

"Am primit, în urmă cu o lună, o înştiinţare că sunt verificat de inspectorii de integritate în urma unei plângeri a domnului Popa. Mi-am angajat avocaţi şi ei s-au ocupat de acest caz. Am primit ieri un telefon de la avocaţi, care mi-au comunicat că au fost înştiinţaţi că ANI a închis verificările", a declarat, miercuri, Silvian Ionescu, citat de Mediafax.

în data de 9 martie, cotidianul "Evenimentul Zilei" publica un articol conform căruia, la sfârşitul lunii februarie 2009, firma KVB Economic, "controlată de Silvian Ionescu şi Sulfina Barbu", a încheiat cu OMV-Petrom un contract de consultanţă pe probleme de mediu. Contractul îi asigura firmei dreptul de a primi în următorii ani contracte de consultanţă prin încredinţare directă.

Evenimentul Zilei cita la acea vreme surse din Petrom, conform cărora grupul petrolier şi firma controlată de Silvian Ionescu şi Sulfina Barbu au bătut palma în urma unei licitaţii bazată pe un caiet de sarcini ce conţinea criterii mulate pe profilul învingătorului prestabilit.

Cei doi membri PDL ar deţine împreună 69 la sută din acţiunile KVB Economic SA: 42 la sută sunt arondate de Ionescu, iar 27 la sută îi revin deputatului PDL Sulfina Barbu. Firma a fost înfiinţată în octombrie 2005, când Ionescu avea aceeaşi funcţie ca în prezent, iar Sulfina Barbu era ministrul Mediului.

Cei doi demnitari au respins aceste informaţii, ei susţinând că nu mai sunt acţionari ai KVB încă din aceea perioadă , când Ionescu şi-ar fi cesionat acţiunile către o firmă de avocatură imediat după preluarea mandatului de şef al GNM, iar fostul ministru al Mediului le-a vândut.

Antena3.ro

×
Parteneri
Cardurile de energie expiră! Cum pot scoate românii banii cash rămași
x close