Antena 3 CNN Politică Antonescu: "Acest Guvern penibil va cădea, pentru că a ratat tot"

Antonescu: "Acest Guvern penibil va cădea, pentru că a ratat tot"

Antonescu: "Acest Guvern penibil va cădea, pentru că a ratat tot"
Sursa foto: Crin Antonescu:
13 Oct 2009   •   12:45

PD-L duce mai departe vechile vicii şi metehne ale politicii româneşti susţinând un guvern "penibil" care a ratat tot ce şi-a propus, cumpărând acum voturile altor parlamentari pentru a se menţine la putere, a afirmat marţi liderul PNL, Crin Antonescu la dezbaterea moţiunii de cenzură. El a acuzat Guvernul Boc că s-a dovedit a fi recordmenul în materie de demagogie şi a solicitat parlamentarilor să voteze pentru acest demers cu gândul la viitor. Liderul PNL i-a atras atenţia premierului că această moţiune de cenzură este iniţiată de PNL şi UDMR, nu are nicio legătură cu Legea pensiilor şi a fost cronologic anunţată şi iniţiată înainte de ca prim-ministrul să anunţe asumarea ultimei dintre legile "cu care crede că va intra în istorie".

"Acest Guvern a bătut orice record de demagogie. Nu vorbiţi de faptul că privilegiile parlamentarilor încep cu posibilitatea de a fi cumpăraţi de către unii ca dumneavoastră şi dacă întotdeauna, din păcate, graniţa onoarei a fost trecută încoace şi încolo de unii şi de alţii niciodată cu atâta cinism cineva nu a făcut politică de partid şi guvernamentală din cumpărarea de parlamentari. Vă spun şi dumneavoastră şi parlamentarilor pe care i-aţi cumpărat că acestor lucruri li se vor pune capăt. Banii trec, onoarea rămâne. Sunteţi Guvernul şi partidul cel mai lipsit de onoare din istoria României. PD-L este pericolul cel mai mare pentru România. PD-L, astăzi, nu face decât să ducă spre perfecţiune viciile clasei politice româneşti. Acest Guvern va cădea, pentru că a ratat tot", a declarat Antonescu.
În opinia liderului liberal, actualul Executiv "s-a întors cu spatele la ceea ce înseamnă viaţa de zi cu zi a românilor", ducând mai departe viciile politicii româneşti. Antonescu a spus că acest guvern va cădea pentru că a ratat tot şi că parlamentarii trebuie să voteze moţiunea cu gândul la viitor. El a făcut rapid un bilanţ al şomerilor, încasărilor bugetare şi al IMM-urilor cu activitatea întreruptă din ultimele nouă luni ca urmare a măsurilor guvernului Boc.

Antonescu a prognozat că acest guvern va cădea, dar situaţia nu ar trebui să îi mulţumească pe parlamentari. "Vă rog să nu credeţi că ceea ce începem azi se termină cu plecarea acestui Guvern. (...) Asta vreau să spun astăzi, că dacă azi se întâmplă pentru prima dată în ultimii 20 de ani ca un guvern să cadă, misiunea noastră este să nu ne mulţumim cu asta şi să înţelegem că nu a adus toate relele României, ci este doar chintesenţa viciilor politice româneşti, şi este cel care le-a ridicat pe cel mai înalt grad, pe cea mai înaltă treaptă. Important e să privim peste capul Guvernul Boc, să privim înainte, într-un viitor care poate să înceapă cu gestul nostru de astăzi. Să începem de azi să facem lucrurile pe care ştiţi că trebuie să le facem. Să înlăturăm un Guvern care a consumat ultimele rezerve de demagogie şi incompetenţă. Emil Boc este produsul ultimilor 20 de ani de politică. Putem să dăm şansa societăţii româneşti să trăiască normal, de a fi o ţară care nu mai pierde un comisar european. Putem să dăm şansa economiei româneşti de a se mişca", a mai susţinut Antonescu.


Antena3.ro

×
Parteneri
Daniel Baciu anunță o schimbare majoră pentru toți pensionari
x close