Antena 3 CNN Politică Antonescu: Aş fi premier, dar nu într-un guvern marionetă (VIDEO)

Antonescu: Aş fi premier, dar nu într-un guvern marionetă (VIDEO)

Antonescu: Aş fi premier, dar nu într-un guvern marionetă (VIDEO)
Sursa foto: sinteza zilei
09 Dec 2009   •   22:52

Crina Antonescu ar putea accepta postul de premier, dacă guvernul pe care l-ar conduce nu ar fi marioneta lui Traian Băsescu. Liderul PNL a declarat la Sinteza Zilei ca, deşi acest post nu este o ţintă pentru el, dacă ar avea posibilitatea să formeze un guvern pe criteriile pe care s-a bazat şi proiectul Iohannis, ar face-o.

Antonescu a explicat care va fi parcursul partidului pe care îl conduce în perioada următoare. Prin votul de încredere pe care l-a cerut miercuri liberalilor, Antonescu a dorit să se asigure că are în continuare susţinerea partidului pentru a continua ?rezistenţa? împotriva preşedintelui Băsescu, în condiţiile în care acesta nu-şi va schimba modul de abordare a puterii.

?Printr-un vot de încredere nu urmăream să-mi întăresc poziţia în partid după un eşec la alegeri. Colegii mei ştiu bine cum definescu eu scopul partidului în următoarele zile. Prin votul de încredere, ei au răspuns întrebării încotro vor să meargă în continuare PNL? a spus Antonescu.

El a explicat că PNL nu va intra la guvernare alături de PD-L, dacă Traian Băsescu nu îşi va schimba atitudinea.?Nu pot să pun problema să fac parte dintr-un guvern care îşi trage legitimitatea de la preşedinte. Puterea Guvernului emană de la Parlament. Este exclus să facem parte din sistemul de putere aşa cum se contruieşte el acum? a mai spus el.



Antonescu a comentat şi momentul, extrem de criticat în presă, în care Mircea Geoană s-a bucurat la aflarea rezultatelor exit poll-urilor. El a pus această reacţie în antiteză cu cea a preşedintelui.


?Mircea Geoană a găsit când se bucura că a ieşit preşedinte un gând de mulţumire pentru Traian Băsescu. Băsescu, tot la emoţie, a găsit alt gând: i-am ciuruit? a spus Antonescu.



PARTICIPAŢI LA DEZBATERI ŞI TRIMITEŢI COMENTARII SAU ÎNTREBĂRI PE www.antena3.ro/sinteza_zilei




Vedeţi înregistrările emisiunii Sinteza Zilei

Vedeţi prezentarea emisiunilor Antena 3

Vedeţi prezentarea jurnaliştilor Antena 3

Vedeţi transcriptul emisiunilor Antena 3

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close