Antena 3 CNN Politică Antonescu: "Cât voi fi preşedinte al PNL, eu voi conduce acest partid şi nimeni altcineva"

Antonescu: "Cât voi fi preşedinte al PNL, eu voi conduce acest partid şi nimeni altcineva"

Antonescu: "Cât voi fi preşedinte al PNL, eu voi conduce acest partid şi nimeni altcineva"
Sursa foto: Crin Antonescu
06 Iul 2009   •   17:15

Preşedintele PNL Crin Antonescu a încercat să dea luni un mesaj de unitate colegilor de partid în contextul alegerilor prezidenţiale din toamnă. El a promis că va readuce partidul la masa puterii şi el la Cotroceni, dar a ţinut să avertizeze pe cei care îi poartă sâmbetele prin partid sau presă, că atâta vreme cât va fi preşedintele PNL, el va conduce această formaţiune politică şi nimeni altcineva.
După ce a prezentat strategia electorale în cadrul Comitetului Executiv Naţional, Crin Antonescu a precizat că, în perioada următoare, are două obiective majore - câştigarea scaunului de şef al statului şi readucerea PNL la guvernare, dacă liberalii se vor mobiliza total pentru campania din toamnă.
Liderul PNL s-a arătat însă deranjat de unele jocuri de culise care s-ar face în partid în jurul său în acest an electoral. "Pentru că s-au discutat foarte multe lucruri în toată această perioadă, pentru că inclusiv în presă au apărut foarte multe lucruri cu sau fără temei, aş dori să fac câteva precizări în calitate de preşedinte al PNL. Atâta vreme cât voi fi preşedinte al acestui partid, eu voi conduce acest partid şi nimeni altcineva. Eu nu am un mandat interimar în fruntea partidului, nu am un mandat între două congrese extraordinare, nu am un mandat până la alegerile prezidenţiale, ci am un mandat deplin", a susţinut Antonescu.
El a atras atenţia că principalul său obiectiv din postura de preşedinte al partidului îl constituie în continuare "reformarea profundă a PNL şi transformarea sa într-un partid de forţă, de linia întâi care să aspire spre cota de 30% din voturile electoratului român".
Într-un discurs care a semănat mai mult cu un apel la unitate decât ca un avertisment, Antonescu le-a comunicat liberalilor că este încă în jocul pentru funcţia de şef al statului şi că-şi doreşte să transforme PNL într-un "partid de forţă", cotat la 30% din opţiunile de vot ale electoratului, un partid care să dea României "un alt fel de preşedinte", după 20 de ani de democraţie.
"E o şansă pentru mine şi pentru PNL, care se joacă în deplinătatea ei, şansa de a da după 20 de ani un alt fel de preşedinte al României. Şi din punctul ăsta de vedere perioada care urmează până la alegerile prezidenţiale este pentru mine, în calitate de candidat prezidenţial, una în care am două obiective majore: de a deveni, cu sprijinul dumenavoastră şi al unei majorităţi a alegătorilor români, preşedinte al României şi ca PNL reformat şi pregătit la zi pentru a da soluţii României să revină după alegeri la guvernare", a spus preşedintele PNL.
În confomitate cu noua strategie de deschidere a partidului către electorat, indiferent de categoriile sociale, Antonescu a cerut colegilor de partid înţelegerea, colaborarea, efortul, imaginaţia şi deschiderea.
"Niciodată PNL nu trebuie să se expună riscului de a rămâne un partid închis, niciodată PNL nu poate tinde să devină un PSD mai mic sau un PD mai mic. Aspiraţia noastră a tuturor şi mandatul pe care mi l-aţi dat la congres şi în calitate de candidat la prezidenţiale este acela de a fi un alt fel de partid, modern, dechis către societate, un partid care să readucă încrederea celor mai mulţi dintre români în politică, în instituţiile politice şi în menirea noastră actuală", a mai spus Crin Antonescu, punctând nevoia de a atrage voturile electoratului, dezamăgit de clasa politică şi care îngroaşă în prezent rândurile absenteiştilor.
Marius Vulpe, Antena3.ro

×
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close