Antena 3 CNN Politică Antonescu: Nu m-am aruncat în braţele lui Geoană. Discursul lui Băsescu arată cum este dânsul

Antonescu: Nu m-am aruncat în braţele lui Geoană. Discursul lui Băsescu arată cum este dânsul

Antonescu: Nu m-am aruncat în braţele lui Geoană. Discursul lui Băsescu arată cum este dânsul
23 Noi 2009   •   21:57

?Discursul lui Traian Băsescu dezvăluie cine e şi cum este dânsul. Făcând un atac la presupusa mea inconsecvenţă se arată el însuşi inconsecvent. Nu numai că nu m-am aruncat în braţele lui Mircea Geoană, dar nici nu am anunţat o susţinere pentru Geoană, am anunţat că este exclusă o susţinere pentru Băsescu. Am spus şi dacă şi de ce îl voi susţine pe contracandidatul lui Băsescu, care este acum Mircea Geoană?, a declarat Crin Antonescu în cadrul ediţiei de luni a emisiunii Sinteza Zilei.

Traian Băsescu şi Mircea Geoană se vor lupta în turul 2 de scrutin pentru ocuparea funcţiei de preşedinte al României. Până la momentului votului, însă, se pune problema susţinerii acestor candidaţi de către cei care au ieşit din cursă, respectiv al electoratelor acestora.

Luni dimineaţă, liderul PNL, Crin Antonescu, a declarat, ferm, că exclude orice colaborare sau susţinere cu Traian Băsescu şi a precizat că o eventuală susţinere a candidatului PSD, Mircea Geoană, în turul doi va avea în vedere convenirea asupra unui proiect de formare a unui guvern pe criterii de competenţă având ca bază proiectul Iohannis.

Atitudinea liderului liberal l-a deranjat, însă, pe preşedintele în exerciţiu, Traian Băsescu. Într-o declaraţie susţinută luni seară, acesta i-a reproşat preşedintelui PNL că "s-a aruncat în braţele PSD" şi a anunţat că nu va apela la nicio alianţă politică în perspectiva alegerilor din 6 decembrie şi că singurul aliat pe care îl doreşte este românul.

ANTONESCU: ?NU M-AM ARUNCAT ÎN BRAŢELE LUI MIRCEA GEOANĂ?



Liderul PNL a vorbit şi despre reproşurile primite după discursul susţinut duminică seară, imediat după anunţarea rezultatelor Exit Poll. În cadrul acestuia, el şi-a îndemnat alegătorii să nu ia în seamă sondajele "profund mincinoase" şi a acuzat institutele care se ocupă cu acest lucru că sunt manipulate.

"Unii jurnalişti au luat-o personal, eu îmi menţin însă ce am spus aseară (n.r. duminică) despre nişte oameni, în calitate de proprietari ai unor instituţii de sondare publice?, a spus Crin Antonescu la Sinteza Zilei.

Liderul PNL a ţinut să sublinieze faptul că duminică nu a ?pronunţat cuvântul moguli? ci a vorbit despre două persoane: Sorin Ovidiu Vântu şi Dan Voiculescu. De asemenea, intervenţia de duminică a fost una marcată de emoţia momentului, susţine Antonescu.

?Eu nu am pronunţat cuvântul moguli ci Vântu şi Voiculescu. Aseară am avut o intervenţie cu o anumită stare de emoţie, nu de spasmofilie cum a spus Mircea Badea. Le-am mulţumit oamenilor că am dovedit că se poate având în vedere că am dovedit maşinăriile celor două partide majore din România?, a precizat Antonescu.

ANTONESCU: ?EU NU AM PRONUNŢAT CUVÂNTUL MOGULI?



De asemenea, Crin Antonescu şi-a asumat o eroare pe care a făcut-o în aceleaşi momente, de după anunţarea rezultatelor exit poll. Astfel el a arătat că a confundat institutul de sondare a opiniei publice CCSB cu CSOP.

?Şi în legătură cu exit poll-ul şi cu politica a două dintre institutele de sondare, care le aparţin acestor oameni, am făcut nişte afirmaţii puternice. Am susţinut pe parcursul acestei campanii şi ieri seară faptul că sondajele de opinii publicate de aceste instituţii au fost modificate în favoare unor anumiţi candidaţi. Am vorbit aseară de INSOMAR şi de CCSB, despre ultimul am făcut o confuzie, era vorba de CSOP?, a spus preşedintele PNL.

Crin Antonescu a explicat şi faptul că miza acestor sondaje este foarte mare deoarece induc electoratului anumite idei, iar exit poll-urile pot ?demoraliza oamenii?.

?Ca să fiu bine înţeles, miza e foarte mare, pentru că sondajele induc oamenilor o anumită idee, iar un exit poll îţi demoralizează oamenii care trebuie să rămână o noapte întreagă pe poziţii?, a mai declarat liderul liberalilor.

DISCURSUL LUI ANTONESCU DUPĂ REZULTATUL EXIT POLL-ULUI



Vedeţi înregistrările emisiunii Sinteza Zilei

Vedeţi prezentarea emisiunilor Antena 3

Vedeţi prezentarea jurnaliştilor Antena 3

Vedeţi transcriptul emisiunilor Antena 3


Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Crin Antonescu Sinteza Zilei exit poll
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close