Antena 3 CNN Politică Autosuspendatul Cozmâncă, exclus din PSD

Autosuspendatul Cozmâncă, exclus din PSD

Autosuspendatul Cozmâncă, exclus din PSD
Sursa foto: Octav Cozmâncã
21 Sep 2009   •   12:00

Octav Cozmâncă s-a autosuspendat, PSD l-a exclus din partid. Conducerea filialei social-democrate din care face parte cel care va coordona campanie lui Sprin Oprescu pentru prezidenţiale a decis luni excluderea din partid a fostului lider social-democrat găsit vinovat pentru ?încălcarea prevederilor statutare? ale partidului.

PSD spune adio ""Epocii Cozmâncă"
Potrivit purtătorului de cuvânt al PSD Suceava, Virginel Iordache, motivaţia de autosuspendare a lui Cozmâncă din partid "este o scuză care nu se susţine de prevederile statutare", de vreme ce un membru PSD se poate suspenda numai când funcţia sa este incompatibilă cu statutul de membru sau când este cercetat penal. Astfel, Biroul Permanent Judeţean al PSD Suceava a decis în unanimitate excluderea din partid a lui Cozmâncă.
"PSD nu se mai întoarce la epoca Cozmâncă", a spus Iordache, arătând că reacţia PSD Suceava a fost de "autocurăţire" pentru că nu mai e nevoie de membri de genul Mischie, Conţac sau Cozmâncă, "oameni care nu au înţeles că PSD a trecut într-o nouă etapă".
El a apreciat că scrisoarea lui Cozmâncă este o reacţie nostalgică, "ce nu este însă spre binele PSD".
"Trecem într-o nouă etapă în reformarea PSD. PSD nu putea să rămână la nivelul minţii lui Octav Cozmâncă", a subliniat Iordache, care a arătat că acesta "a stat la cutie" în ultimii cinci ani şi nu a spus nimic despre nemulţumirile pe care le avea. El a comparat gestul lui Cozmâncă cu atitudinea unui tată care caută să-şi ucidă propriul fiu.

Statut versus clica de partid

Proaspăt dat afară din partid, Cozmâncă a declarat că deocamdată nu comentează decizia Biroului Permanent Judeţean al PSD Suceava, până nu vede prevederile statutare pe baza cărora s-a luat decizia.

"Nu comentez. Aştept să văd prevederile statutare pe baza cărora s-a luat decizia", a spus Cozmâncă, citat de Mediafax.

Fostul lider social-democrat a anunţat, duminică, printr-o scrisoare deschisă adresată "membrilor şi electoratului PSD", că se autosuspendă din partid, pe motiv că nu se mai regăseşte într-un partid care nu mai de stânga şi care nu are, din aprilie 2005, un lider autentic, fiind condus de "grupuri de interese, clanuri sau găşti, care au hotărât şi hotărăsc soarta partidului, în numele unei aşa-zise democratizări a partidului".

Gestul şi criticile aduse partidului său au fost sacţionate până şi de preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, care declara duminică că momentul şi maniera alese de Octav Cozmâncă de a critica PSD îl ajută şi îl slujesc, de fapt, pe Traian Băsescu.
Antena3.ro

×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close