Antena 3 CNN Politică Bani de la stat pentru tineri și familiile aflate la început de drum, printr-un program anunțat de Gabriela Firea

Bani de la stat pentru tineri și familiile aflate la început de drum, printr-un program anunțat de Gabriela Firea

Gabriela Firea a anunțat că a fost aprobat un proiect prin care tinerii și familiile aflate de la început de drum să poată primi sprijin financiar din partea statului.

Bani de la stat pentru tineri și familiile aflate la început de drum, printr-un program anunțat de Gabriela Firea
Sursa foto: Profimedia Images | Facebook | Gabriela Firea
de Ioana Mircea    |    13 Mar 2023   •   17:35

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, a anunțat astăzi pe pagina sa de Facebook o serie de proiecte care vin în sprijinul cuplurilor din România. Printre acestea se numără și un proiect prin care tinerii, dar și familile aflate la început de drum să beneficieze sprijin financiar din partea statului. 

"Pregătim proiecte concrete pentru sprijinirea familiilor care nu au resurse financiare pentru creșterea copiilor, a familiilor numeroase, dar si a cuplurilor care amână să devină părinți din cauza veniturilor scăzute, precum și a femeilor însărcinate care nu-și pot achita analizele pe timpul sarcinii.

Citește și: Gabriela Firea, anunț important privind ajutorul de 15.000 de lei pentru fertilizare in vitro acordat cuplurilor din România

Am reușit aprobarea unui program de creditare garantată de stat pentru tineri și familiile la început de drum, proiect inclus în protocolul semnat anul trecut. Venim și în sprijinul cuplurilor și persoanelor singure tinere aflate în situații vulnerabile cu planuri social-economice pe termen mediu pentru a putea reduce decalajele din societate", a precizat Gabriela Firea pe Facebook.

De asemena, aceasta susține că lucrează la trei proiecte de lege importante ce vizează și seniorii.

Lucrăm la trei proiecte de lege importante: Legea tratamentului egal pentru Stat și cetățean referitor la creanțe; Legea respectului și prosperității seniorilor (a obligației tuturor companiilor nou înființate, având capital social de cel puțin 500.000 de lei, de a angaja un pensionar cu experiență relevantă în domeniul principal de activitate).

Legea de modificare a sistemului de pensii (prin care urmașii direcți ai salariaților activi, care nu au apucat să beneficieze de contribuția lor la pensie, în urma decesului, să poată avea acces la sumele cuvenite acestora din urmă)", a adăugat ministra pe Facebook.

×
Subiecte în articol: Gabriela Firea
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close