Antena 3 CNN Politică Bănicioiu spală rufele PSD în public: Diaconescu a votat pentru excluderea lui Oprea, Ponta şi Sârbu nu

Bănicioiu spală rufele PSD în public: Diaconescu a votat pentru excluderea lui Oprea, Ponta şi Sârbu nu

Bănicioiu spală rufele PSD în public: Diaconescu a votat pentru excluderea lui Oprea, Ponta şi Sârbu nu
Sursa foto: Cristian Diaconescu
22 Apr 2010   •   16:28

Gabriel Oprea l-a primit alături de el pe unul din social-democraţii care au votat pentru excluderea sa din partid, fostul ministru de externe, Cristian Diaconescu. Potrivit liderului TSD, deputatul Nicolae Bănicioiu, atunci când s-a pus problema excluderii lui Gabriel Oprea din partid, Diaconescu a votat pentru, în timp ce Victor Ponta şi Ilie Sârbu s-au abţinut.
Mai mult, fostul vicepreşedinte al PSD este acuzat că era cel care iniţia, înainte de Congres, discuţiile despre înlocuirea lui Mircea Geoană la şefia PSD.
"Când s-a pus problema înlocuirii lui Geoană, cel care iniţia acele discuţii era Diaconescu", a precizat Bănicioiu, într-o dezbatere organizată la sediul TSD, cu ocazia evenimentului "Ziua porţilor deschise" organizat de tinerii social-democraţi.
Bănicioiu a subliniat că nici acum nu înţelege decizia lui Diaconescu de a părăsi PSD şi de a se alătura independenţilor din Parlament şi formaţiunii politice conduse de alt fost social-democrat, Gabriel Oprea.
"La şedinţa BPN în care a fost dat afară Gabriel Oprea, Diaconescu era vicepreşedinte al PSD. Ştiţi cine s-au abţinut de la vot? Sârbu (Ilie Sârbu - n.r.) şi Ponta. Nu Diaconescu. Este vorba de un pragmatism la un nivel pe care eu nu l-aş dori concretizat în politica românească", a spus Bănicioiu.
El a susţinut că Diaconescu dă dovadă de pragmatism şi atunci când votează în Parlament proiectele emise de Guvernul Boc, deşi a candidat pentru preşedinţia PSD.
"Nu am înţeles niciodată cum de s-a sucit. Cum de a candidat la şefia PSD şi acum votează ce spune domnul Boc în Parlament?", a spus Bănicioiu.
În 12 ianuarie 2009, conducerea PSD a decis cu o largă majoritate retragerea sprijinului politic ministrului de Interne Gabriel Oprea, a anunţat, atunci, după şedinţa BPN, liderul partidului, Mircea Geoană, care a anunţat şi propunerea de excludere a lui Oprea din PSD. Geoană a spus că, la votul din BPN, s-au înregistrat două abţineri, însă a refuzat să spună cui au aparţinut.
Antena3.ro

×
Parteneri
Poliţist mort în prima zi de Paşte, la Galaţi
x close