Antena 3 CNN Politică Băsescu a invitat partidele la discuţii pe tema Kosovo

Băsescu a invitat partidele la discuţii pe tema Kosovo

Băsescu a invitat partidele la discuţii pe tema Kosovo
18 Feb 2008   •   14:19

Traian Băsescu a invitat liderii partidelor parlamentare la discuţii legate de evenimentele din Kosovo. Dezbaterile vor avea loc chiar astăzi, la ora 16.00. Decizia preşedintelui vine la câteva ore după ce UDMR a anunţat că susţine şi recunoaşte independenţa unilateral declarată a provinciei Kosovo. Liderul PSD Mircea Geoană a criticat dur lipsa de reacţie a Preşedinţiei şi a Guvernului. De cealaltă parte, liberalul Radu Câmpeanu a declarat că UDMR ar trebui să plece de la guvernare.

UPDATE: Premierul Tăriceanu şi-a anunţat prezenţa la consultările iniţiate de preşedintele Băsescu, la Palatul Cotroceni. Călin Popescu Tăriceanu a precizat însă că va participa la discuţii în calitate de prim-ministru, nu de preşedinte de partid.

Preşedintele Uniunii Democrate Maghiare din România a precizat, în poziţia oficială de astăzi, că recomandă României să recunoască ?rapid? actul de la Priştina. Mai mult, Marko Bela a subliniat că decizia UE de a interveni în zonă şi recunoaşterea parţială din partea comunităţii internaţionale reprezintă un precedent pe care maghiarii din România nu îl pot irosi.

Antena 3

×
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close