Antena 3 CNN Politică Băsescu a refuzat să ceară urmărirea penală a Sulfinei Barbu

Băsescu a refuzat să ceară urmărirea penală a Sulfinei Barbu

Băsescu a refuzat să ceară urmărirea penală a Sulfinei Barbu
25 Ian 2008   •   11:49

Dacă Noricăi Nicolai, preşedintele nu i-a iertat o greşeală profesională din tinereţe, Traian Băsescu a scăpat-o în schimb pe Sulfina Barbu, de un dosar penal, scriu jurnaliştii de la ''Ziua?. Preşedintele a refuzat să ceară urmărirea penală a fostului mistrul al Mediului, Sulfina Barbu, deşi era acuzată de fapte de corupţie foarte grave. Fostului ministru al Mediului i se impută că a prejudiciat statul român cu zeci de milioane de euro.

Sulfina Barbu este acuzată că s-a implicat în elaborarea actelor normative pentru Fondul de Mediu prin care erau scutiţi de la plata datoriilor marii poluatori.

Proiectele legislative îi favorizau pe agenţii economici rău-platnici, prin ştergerea datoriile în valoare de zeci de milioane de euro.

Tot prin iniţiativele Sulfinei Barbu, Ministerului de Finante i-au fost eliminate atribuţiile de urmărire a încasărilor taxelor de la contribuabilii Fondului de Mediu.

Directorul Administraţei Fondului de Mediu a adus la cunoştinţa preşedintelui Traian Băsescu textul ordonanţei şi efectele aplicării sale. Şeful statutul a declarat iniţial că va înştiinţa parchetul în acest caz.

În cele din urmă, preşedintele a făcut abstracţie de aceste acuze şi a promulgat actul normativ. În urma refuzului preşedintelui de a aviza urmărirea penală a ministrului, directorul Fondului de Mediu a făcut o plângere penală la Parchetul General.

Procurorii au dat însă verdict de Neîncepere a Urmăririi Penale. Decizia a fost contestată la Parchetul General, dar rezultatul a rămas neschimbat.

Dosarul se află în prezent la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Antena 3

×
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close