Antena 3 CNN Politică Băsescu: Ar trebui impozitate inclusiv pensiile şi indemnizaţia de şomaj

Băsescu: Ar trebui impozitate inclusiv pensiile şi indemnizaţia de şomaj

Băsescu: Ar trebui impozitate inclusiv pensiile şi indemnizaţia de şomaj
Sursa foto: Foto: Intact Images
08 Iul 2010   •   22:08

Preşedintele Traian Băsescu a reluat decalaraţia potrivit căreia orice venit ar trebui impozitat în România. Într-un interviu acordat televiziunii publice, Băsescu explică de ce ţara noastră este ?condamnată la nedezvoltare? şi care ar fi primele soluţii pe care ar trebui să le ia Guvernul, mai degrabă decât majorarea TVA.

În opinia preşedintelui, programele sociale care presupun nemunca trebuie tăiate, iar veniturile, printre care şi pensia minimă sau ajutorul de şomaj, impozitate.

?Inclusiv pensiile trebuiesc impozitate. Nu ştiu dacă indemnizaţiile pentru mame pot fi o astfel de categorie, dar ajutorul de şomaj da? a spus preşedintele.

Băsescu este de părere că reglarea abuzurilor din sistemul de pensii este o a doua soluţie.?O a doua sursă de reducere a cheltuielilor sociale este legată de excepţii şi hoţii. Hoţie făcută în tandem, beneficiar şi funcţionar al statului. Avem 900.000 de pensii de invaliditate, cu o dublare aproape în ultimii ani. Până în prezent s-au verificat 12.000 de dosare şi s-a constatat că 3.000 trebuiesc trimise la reexaminare? a declarat Băsescu.

Potrivit preşedintelui, programele sociale şi aşa numitele pomeni electorale au fost o practică obişnuită a tuturor partidelor care s-au aflat la guvernare din 2000 încoace.

?De zece ani, toate partidele politice care au fost la guvernare au preferat să scarifice dezvoltarea ţării în favoarea voturilor. Cel puţin din 2000 încoace, bugetul de stat a fost utilizat de partidele politice aflate la guvernare pentru a cumpăra voturi. Partidele dau ajutoare sociale, programe sociale, în baza bugetului de stat. Acum nu mai avem decât o alternativă, a responsabilităţii politicienilor în primul rand? este de părere preşedintele.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Traian Băsescu impozit TVA
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close