Antena 3 CNN Politică Băsescu cere convocarea unei sesiuni extraordinare în cazurile Năstase şi Mitrea

Băsescu cere convocarea unei sesiuni extraordinare în cazurile Năstase şi Mitrea

Băsescu cere convocarea unei sesiuni extraordinare în cazurile Năstase şi Mitrea
26 Iun 2008   •   13:05

Preşedintele Traian Băsescu le-a trimis, joi, o scrisoare lui Bogdan Olteanu, preşedintele Camerei Deputaţilor, şi lui Nicolae Văcăroiu, preşedintele Senatului, prin care le cere să convoace Parlamentul în sesiune extraordinară. Solicitarea formulată de şeful statului are la bază întârzierile în ceea ce priveşte realizarea actului de justiţie cu privire la foşti miniştri, actuali parlamentari, Miron Mitrea şi Adrian Năstase.

Un alt motiv pentru această cerere este legat de Curtea de Conturi, a cărei activitate este blocată. Legea primită de preşedinte la promulgare conţine numeroase deficienţe, drept pentru care şeful statului a cerut reexaminarea ei, se arată în comunicatul preşedinţiei.

Preşedintele cere ca întrunirea în sesiune extraordinară a celor două Camere ale Parlamentului României să aibă loc în prima decadă a lunii iulie 2008.

Paetidul Democrat Liberal susţine iniţiativa preşedintelui, mai ales că grupul parlamentar dorea să facă acelaşi demers pentru rezolvarea temelor restante în activitatea Legislativului. Cezar Preda, deputat PD-L, spune că Parlamentul în care lucrează el, nu îi va da pe mâna justiţiei pe Mitrea şi Năastase. Preda e de părere că atitudinea şefului de campanie PSD de a cere începerea urmăririi penale în cazul său este un act demn, în timp ce Năstase "se milogea" să nu fie dat pe mâna justiţiei.

Pe de altă parte, preşedintele Camerei, liberalul Bogdan Olteanu le scrie deputaţilor că Băsescu nu are competenţa de a interveni în calendarul Parlamentului.

Nici PRM nu sprijină demersul lui Băsescu. Deputatul Lucian Bolcaş spune că, în sesiunea extraordinară, ar trebui să se discute şi dosarele "Flota" şi "Casa din Mihăileanu". Preşedintele UDMR, Marko Bela, a declarat, joi, pentru Mediafax, că este de acord cu această sesiune extraordinară pentru a reglementa activitatea Curţii de Conturi şi pentru a aduce în discuţie situaţia lui Năstase şi Mitrea.

COMUNICATUL DE PRESĂ AL PREŞEDINŢIEI (pdf)

Antena3

×
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri în prima zi de Paşte. Ce trebuie să faci astăzi
x close