Antena 3 CNN Politică Băsescu de acord, în principiu, cu proiectul Roşia Montană. Geoană, ecologist

Băsescu de acord, în principiu, cu proiectul Roşia Montană. Geoană, ecologist

Băsescu de acord, în principiu, cu proiectul Roşia Montană. Geoană, ecologist
Sursa foto: Traian Bãsescu, Mircea Geoanã
03 Dec 2009   •   22:08

Preşedintele Traian Băsescu a declarat joi în principiu este de acord cu extragerea miilor de tone de aur şi argint în cadrul proiectului Roşia Montană, dacă avizul specialiştilor va fi pozitiv şi dacă dacă nu vor fi afectate site-urile arheologice din respectiva regiune. Contracandidatul său, Mircea Geoană a fiarmat la rândul său că va fi împottriva acestui proiect până nu va fi convins că nu afectează mediul înconjurător şi principiul dezvoltării durabile.

?Dacă discutăm despre Roşia Montană nu am o părere consolidată în momentul de faţă. În principiu mi-aş dori ca România să extragă miile de tone de aur şi argint, dar trebuie să se ia o decizie cu mare grijă. Personal, voi ţine cont de opinia specialiştilor. Nu voi interveni politic. În principiu, sunt de acord, dacă nu sunt afectate site-urile arheologice? a firmat Băsescu.

?Până când nu voi fi convins că nu afectează mediul înconjurător şi dezvoltarea durabilă voi fi împotriva acestui proiect? a declarat , la rândul său, Mircea Geoană.

VEZI DEZBATEREA BĂSESCU - GEOANĂ PE TEME DE AGRICULTURĂ ŞI DEZVOLTARE RURALĂ


Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Mircea Geoană
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close