Antena 3 CNN Politică Băsescu i-a dat ultimatum lui Meleşcanu privind trimiterea dosarelor foştilor demnitari la DNA

Băsescu i-a dat ultimatum lui Meleşcanu privind trimiterea dosarelor foştilor demnitari la DNA

Băsescu i-a dat ultimatum lui Meleşcanu privind trimiterea dosarelor foştilor demnitari la DNA
21 Ian 2008   •   15:15

Preşedintele Traian Băsescu i-a cerut luni, în scris, ministrului interimar al Justiţiei să trimită Parchetului cererea sa de începere a urmăririi penale în cazul celor opt foşti sau actuali demnitari. În scrisoare şeful statului afirmă că este îngrijorat de refuzul ministrului de a transmite Parchetului General şi DNA cererile pentru începerea urmăririi penale a celor opt foşti şi actuali demintari. Şeful statului explică circuitul pe care l-au urmat documentele pe care le-a trimis la ministerul justiţiei.

?Aceste documente venite din partea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi Direcţia Naţională Anticorupţie au stat la baza solicitării primite şi s-au aflat în copie la Administraţia Prezidenţială, cu inscripţia ?Conform cu originalul? şi ştampila instituţiilor transmiţătoare. Absolut toate documentele pe care le-am deţinut v-au fost transmise?, se arată în scrisoare.

Băsescu precizează că documentele pe care le-a deţinut au stat la baza solicitării de începere a urmăririi penale, iar ministrul nu are dreptul de a cenzura decizia Preşedintelui. ?De asemenea, vă atrag atenţia că nu aveţi atribuţii privind verificarea legalităţii actelor Preşedintelui, ci doar verificarea legalităţii actelor Guvernului.?

În opinia şefului statului, în momentul de faţă Meleşcanu împiedică îndeplinirea unei prerogative a Preşedintelui României. Mai mult, Traian Băsescu îi solicită lui Meleşcanu să se limiteze la atribuţiile legale şi să trimită solicitările de începere a urmăririi penale către Ministerul Public împreună cu referatele procurorilor de caz şi cu cererile formulate de Procurorul General şi procurorul şef DNA. ?Vă atenţionez că în caz contrar aţi săvârşit un abuz în serviciu şi nu voi ezita să acţionez, în baza prerogativelor legale şi constituţionale pe care le am, în vederea normalizării situaţiei?, adaugă Traian Băsescu.REACŢIILE POLITICIENILOR LA SCRISOAREA PREŞEDINTELUI



Antena 3

×
Parteneri
România nu are bani să îşi trimită sportivii la Olimpiadă
x close