Antena 3 CNN Politică Băsescu: Iliescu şi Tăriceanu au colaborat pentru a mă suspenda din funcţie

Băsescu: Iliescu şi Tăriceanu au colaborat pentru a mă suspenda din funcţie

Băsescu: Iliescu şi Tăriceanu au colaborat pentru a mă suspenda din funcţie
06 Mai 2008   •   11:53

Preşedintele Traian Băsescu loveşte din nou. Ţinta ? Ion Iliescu. Şeful statului a declarat la postul public de Radio că preşedintele de onoare al PSD este "specialist în lovituri de stat". Băsescu spune că Iliescu a negociat cu premierul Călin Popescu Tăriceanu suspendarea sa din funcţie. În ceea ce priveşte Curtea Constituţională, aceasta a rămas o pavăză de nădejde pentru parlamentarii suspectaţi de a fi infractori, a declarat Băsescu referindu-se la decizia Curţii Constituţionale privind necesitatea avizului Legislativului în cazul anchetării parlamentarilor.

Şeful statului a continuat atacurile, spunând că intenţionează să solicite unei echipe de specialişti din afara Palatului Cotroceni o viziune asupra modificării Constituţiei. Aceasta ar urma să intre în dezbatere publică "poate la sfârşitul acestui an".

În ceea ce priveşte campania electorală, Băsescu spune că începutul acesteia îi dă senzaţia de blat, menţionând că unii candidaţi se laudă între ei şi dau impresia că ar colabora, nu că ar fi adversari. Şeful statului îi cataloghează pe aceştia ca fiind "caraghioşi".

"Măcar nu vă lăudaţi, fraţilor, dacă nu intraţi în competiţie, daţi electoratului senzaţia de înţelegere, de deja vu", a adăugat Băsescu.

"Dacă se va merge pe non combat, lumea nu va veni la vot", a continuat preşedintele. În viziunea lui Băsescu, senzaţia de "non combat" denotă ori înţelegeri făcute, în prealabil, de policitieni, ori teama candidaţilor de a-şi reproşa reciproc "realităţi din trecutul lor".

"Campania, cât am văzut din ea, pare ca o cursă de 100 de metri plat, iar cei care aleargă spun ŤHai să trecem linia odată toţiť, făcând calculul că vor lua votul partidelor lor", a concluzionat şeful statului.

Preledintele şi-a exprimat părerea şi în ceea ce priveşte competiţia Obama - Clinton din SUA, care, în opinia acestuia, este una "fără menajamente", ceea ce poate duce la o prezenţă mai bună la vot.

"Frăţia asta cu respectul nesfârşit care curge între candidaţi arată prost, arată că partide care se declară adversare sunt în stare să se pupe în spatele uşii", a încheiat Băsescu.

Antena3.ro

×
Parteneri
Incendiu puternic lângă stadionul Dinamo București
x close