Antena 3 CNN Politică Băsescu: Independenţa Kosovo, ilegală. Orice comparaţie cu România, lipsită de fundament

Băsescu: Independenţa Kosovo, ilegală. Orice comparaţie cu România, lipsită de fundament

Băsescu: Independenţa Kosovo, ilegală. Orice comparaţie cu România, lipsită de fundament
18 Feb 2008   •   15:57

Preşedintele României, Traian Băsescu, a întărit luni poziţia României cu privire la recenta proclamare a independenţei statului Kosovo. Statul român nu va recunoaşte independenţa Kosovo, pe care de altfel o consideră ilegală. De asemenea Preşedintele a subliniat că orice comparaţie între Kosovo şi România este ?inadecvată şi lipsită de fundament?, aducând ca argumente drepturile ?aproape de limita maximală? de care se bucură minorităţile în ţara noastră.

Traian Băsescu a declarat că lipsa unor intervenţii prompte din partea Preşedenţiei şi a Guvernului imediat după proclamarea independenţei Kosovo se explică printr-o înţelegere la nivelul şefilor de stat şi guverne din Uniunea Europeană de a nu face nici o declaraţie până la finalizarea negocierilor ce au avut loc la Bruxelles.

Declaraţia şefului statului a fost făcută la începutul consultărilor de la palatul Cotroceni dintre preşedinte şi partidele parlamentare. La consultări este prezent şi Călin Popescu Tăriceanu, în calitate de şef al Guvernului.

Întâlnirea dintre preşedinte şi partide a început într-un climat destins, şeful statului intrând în dialog cu reprezentanţii UDMR şi cei ai PRM, potrivit Mediafax. Astfel, liderilor UDMR Marko Bela şi Kelemen Hunor preşedintele li s-a adresat, râzând, cu apelativul "Autonomiştilor". Aceştia nu i-au răspuns şefului statului.

De asemenea, Băsescu a intrat în dialog cu preşedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor. Iată discuţia dintre cei doi:

Băsescu: Ce faceţi, maestre?
Vadim Tudor: Modest.
Băsescu: Ne iau ăştia ţara. (...)
Vadim Tudor: Am venit la viitorul meu loc de muncă.
Băsescu: Peste câţi ani, maestre?


ROMÂNIA RESPINGE INDEPENDENŢA KOSOVO

Antena3.ro

×
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close