Antena 3 CNN Politică Băsescu: Meleşcanu este aproape de a comite abuz în serviciu (VIDEO)

Băsescu: Meleşcanu este aproape de a comite abuz în serviciu (VIDEO)

Băsescu: Meleşcanu este aproape de a comite abuz în serviciu <font color=red>(VIDEO)</font>
20 Ian 2008   •   15:22

La întoarcerea din capitala georgiană Tbilisi, unde a participat la ceremonia de învestire a preşedintelui Mihail Saakaşvili, Traian Băsescu i-a transmis un avertisment public ministrului interimar al Justiţiei din România, atrăgându-i atenţia că se apropie de situaţia de a face abuz în serviciu. El i-a amintit lui Meleşcanu că ministrul Justiţiei nu are dreptul să blocheze cererea de începere a urmăririi penale înaintată de instituţia prezidenţială.

De asemenea,Traian Băsescu şi-a motivat şi gestul de a fi verificat cariera profesională a Noricăi Nicolai. Conform declaraţiei şefului statului, preşedintele are obligaţia de a verifica cariera profesională a celor propuşi pentru a ocupa un post de ministru începând cu luna aprilie 2007, în baza unei decizii a Curţii Constituţionale. A justificat în acest fel de ce nu a procedat similar şi în cazul fostului ministru al Justiţiei, Monica Macovei. În acelaşi context preşedintele a explicat că nu are dreptul să verifice miniştri pentru care au primit deja votul Parlamentului.

Deputatul social-democrat, Victor Ponta, consideră că şi în acest caz este vorba despre un conflict între cele două palate. Senatorul UDMR, Gyorgy Frunda a declarat pentru Mediafax, că se simte ?jenat? de comportamentul preşedintelui, care doreşte ?în fiecare zi să pună la punct pe cineva?, deşi evoluează într-un regim care nu este de tip prezidenţial.

Ministrul interimar al Justiţiei, Teodor Meleşcanu, nu a răspuns acuzaţiilor lansate de şeful statului. Meleşcanu se află într-o vizită oficială în Iordania, la invitaţia şefului armatei iordaniene, general Khalid Jamil Al-Sarayreh. TRAIAN BĂSESCU L-A AVERTIZAT PUBLIC PE MINISTRUL INTERIMAR AL JUSTIŢIEI

Antena3.ro

×
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close