Băsescu: nici eu, nici premierul nu ne-am schimbat opiniile în legătură cu Nicolai

16 Ian 2008   •   19:06
Băsescu: nici eu, nici premierul nu ne-am schimbat opiniile în legătură cu Nicolai
Preşedintele s-a întâlnit cu premierul la palatul Cotroceni. Băsescu a discutat, miercuri, cu Popescu Tăriceanu, pe tema numirii unui ministru al Justiţiei şi nici el nici şeful Executivului nu şi-au schimbat punctele de vedere în legătură cu această situaţie, dar au conchis că trebuie găsită o soluţie.

Preşedintele Traian Băsescu a explicat că decizia sa de a semna avizul de urmărire penală în vazul a opt foşti şi actuali miniştri se motivează prin dorinţa sa de a nu bloca funcţionarea justiţie. Şeful statului a subliniat că rolul preşedintelui nu este de a judeca, ci de a primi solicitări de la Parchet sau de la Departamentul Naţional Anticorupţie. După ce constată conţinutul presupuselor fapte, preşedintele este obligat să lase justiţia să elicideze faptele, susţine Băsescu.

Referitor la Norica Nicolai şi la refuzul său de a o numi la şefia ministerului justiţiei, preşedintele a declarat că nu este ostil senatorului PNL -

Băsescu a precizat însă că românii au dreptul la un ministru al justiţiei imaculat din punct de vedere profesional şi moral.

BĂSESCU: AM SEMNAT AVIZUL PENTRU A NU BLOCA JUSTIŢIA

Antena3.ro

Parteneri
x close