Antena 3 CNN Politică Băsescu: Nu o voi numi niciodată ministru pe Norica Nicolai

Băsescu: Nu o voi numi niciodată ministru pe Norica Nicolai

Băsescu: Nu o voi numi niciodată ministru pe Norica Nicolai
11 Ian 2008   •   17:34

Preşedintele refuză vehement numirea Noricăi Nicolai în fotoliul de ministru al Justiţiei. ?Nu o voi numi niciodată ministru pe Norica Nicolai?, a transmis Băsescu, de la Palatul Cotroceni. Iar argumentele prezentate sunt acum legate de trecutul comunist al senatorului liberal. ?În anul 1987, doamna Norica Nicolai, procuror la Procuratura locală Olteniţa, a instrumentat un dosar penal, în urma căruia o persoană nevinovată a fost condamnată şi încarcerată?. Nici premierul nu a scăpat de criticile şefului statului.

Băsescu: refuzul lui Tăriceanu de a-mi răspunde la telefon ar putea ameninţa securitatea naţională
Băsescu l-a acuzat pe Tăriceanu de acte care ar putea ameninţa securitatea naţională. ?Un alt lucru foarte grav, care riscă să ameninţe securitatea naţională, este refuzul premierului de a-mi răspunde la telefon?. ?Am încercat în mod repetat să iau legătura cu premierul. Era vorba despre insistenţa mea de a vedea împreună mapa profesională a Noricăi Nicolai?, a continuat preşedintele. Revenind însă la opţiunile premierului în legătură cu numirea unui ministru al Justiţiei, Băsescu a precizat că mai există o variantă prin care Norica Nicolai ar putea ajunge la Justiţie: să fie trecută prin Parlament, moment în care şeful statului este obligat să semneze decretul.

Băsescu: falsul este un mod de lucru pentru Norica Nicolai -
?Analizând performanţa profesională şi incidentele profesionale ale Noricăi Nicolai, am înţeles că, adesea, falsul e un mod de a lucra al doamnei Nicolai, atât profesional, cât şi politic?, a continuat Băsescu. Faptele la care preşedintele face referire sunt legate, în primul rând, de dosarul penal instrumentat de Nicolai şi în urma căruia o persoană nevinovată a fost condamnată şi încarcerată.

Norica Nicolai, acuzată de încarcerarea unei persoane nevinovate
În comunicatul de presă remis de preşedinţie la ora 18.00, se precizează că, ?în loc să facă demersuri pentru achitarea primei persoane şi punerea sub acuzare a celei de a doua persoane, în condiţiile legii, doamna Nicolai a modificat mandatul de arestare al persoanei nevinovate, fără să declanşeze începerea urmăririi penale şi un nou proces pentru persoana vinovată?.

Premierul nu s-a dus nici vineri la Cotroceni
Premierul nu a dat nici vineri curs invitaţiei preşedintelui de a se întâlni pentru a discuta pe tema numirii unui nou ministru al Justiţiei. Explicaţii au venit de la purtătorul de cuvânt al Guvernului, care a declarat că premierul Tăriceanu nu are ce discuta cu preşedintele în privinţa numirii unui ministru.

?Preşedintele, în mod normal, trebuie să semneze decretul de numire. Există atribuţii ale preşedintelui şi atribuţii ale primului ministru. Numirea unui ministru este atribuţia premierului?, a subliniat Camelia Spătaru. Purtătorul de cuvânt al Executivului a confirmat că pe agenda de lucru a şefului Executivului nu este prevăzută nicio întâlnire cu şeful statului.

COMUNICATUL PREŞEDINTELUI TRAIAN BĂSESCU (pdf)

Antena3.ro

×
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close