Antena 3 CNN Politică Băsescu: Nu pot desemna orice om la Ministerul Justiţiei

Băsescu: Nu pot desemna orice om la Ministerul Justiţiei

Băsescu: Nu pot desemna orice om la Ministerul Justiţiei
10 Ian 2008   •   12:45

Preşedintele Traian Băsescu a declarat că nu va ceda la ideea ca Ministerul Justiţiei să fie condus de un bun specialist ales de magistraţi. Băsescu a spus că nu poate semna decretul de numire în funcţie a ministrului justiţie ca un notar fără a evalua mai întâi legimitatea persoanei nominalizate. Preşedintele va accepta doar un ministru cu o carieră profesioanlă şi morală ireproşabilă. Prezent la şedinţa CSM de joi, preşedintele a subliniat din nou că nominalizarea Noricăi Nicolai la şefia justiţiei nu este una de bun augur, deoarece "percepţia publică negativă cu privire la fapte anterioare în care doamna Nicolai a fost implicată în calitate de senator, nu este de natură să conducă la creşterea încrederii în justiţia din România, nici în rândul populaţiei, şi nici în rândul partenerilor externi ai ţării".

Preşedintele a subliniat faptul că în toate segmentele sociale din România există în continuare un nivel ridicat de corupţie.

Băsescu a pledat la şedinţa CSM pentru independenţa justiţiei şi a criticat consiliul pentru că în diverse rânduri a acceptat tacit să încalce Constituţia, fără să sesizeze acest lucru.

CSM A PREZENTAT RAPORTUL DE ACTIVITATE PE 2007

Antena3.ro

×
Parteneri
Incendiu puternic în cartierul Aviației din București
x close