Antena 3 CNN Politică Băsescu recomandă Guvernului să ia taurul războiului din educaţie de coarne

Băsescu recomandă Guvernului să ia taurul războiului din educaţie de coarne

Băsescu recomandă Guvernului să ia taurul războiului din educaţie de coarne
Sursa foto: Traian Bãsescu
21 Iul 2009   •   15:51

Scandalul "Spiru Haret" nu constituie altceva decât efectul intereselor care deţin pâine şi cuţitul în domeniul educaţiei, respectiv sindicatele, profesorii şi politicienii. a susţinut marţi preşedintele Traian Băsescu, înainte de plecarea spre Turkmenistan. Şeful statului a recomandat Guvernului să ia "taurul de coarne" şi să tranşeze clar problema în interiorul coaliţiei.

Preşedintele s-a declarat sătul de spectacolul oferit de războiul dintre învăţământul de stat şi cel privat, în care sunt angrenate interese politice, sindicale şi profesorale, chiar dacă în momentul de faţa sorţii pare da câştig de cauză sindicatelor.

Ceea ce se întâmplă în cazul Spiru Haret este o luptă a celor care vor să "diminueze" învăţământul privat, pâinea şi cuţitul fiind la stat, respectiv la minister, sindicate şi politicieni, a comentat preşedintele.

"În momentul de faţă este un blocaj pe două paliere, este o luptă între cei care vor să diminueze învăţământul privat pentru că pâinea şi cuţitul se află în mâna celor de la stat, sindicate şi oameni politici. Iar pe de altă parte, este o luptă pentru blocarea procesului de modernizare a sistemului de educaţie dusă în tandem de sindicate, lideri de sindicat şi Ministerul Educaţiei. Se pare că s-a luat decizia să se dea dreptate sindicatelor pentru discreditarea sistemului privat" a frimat Băsescu.

Şeful statului a criticat încă o dată clasa politică acuzând-o că blochează reforma în educaţie deşi au semnat pactul naţional pentru educaţie şi au fost de acord cu modernizarea sistemului.

"Ceea ce vedeţi că se întâmplă azi, am semnalat frecvent. Din păcate după ce politicienii au semnat pactul pentru educaţie, după ce au fost de acord cu strategia de modernizare, acum când legile sunt produse, nu ştiu cum să le blocheze", a afirmat şeful statului.

Băsecu a mai ţinut să avertizeze că problemele reclamate în sistemul privat pot fi regăsite şi la nivelul celui de stat.
"Vreau să ştiţi că aceleaşi hibe pe care le are sistemul privat le are şi sistemul de stat, poate într-o măsură mai mică, dar la fel", a afirmat Băsescu.

Antena3.ro

×
Parteneri
Ciclonul care a făcut ravagii în Europa se apropie de România!
x close