Antena 3 CNN Politică Băsescu: Strategia pentru Dezvoltare Durabilă trebuie să reflecte o nouă atitudine faţă de cetăţean

Băsescu: Strategia pentru Dezvoltare Durabilă trebuie să reflecte o nouă atitudine faţă de cetăţean

Băsescu: Strategia pentru Dezvoltare Durabilă trebuie să reflecte o nouă atitudine faţă de cetăţean
22 Ian 2008   •   14:07

Un scenariu de dezvoltare a României pe termen mediu şi lung a fost lansat marţi în Aula Academiei Române. Este vorba despre proiectul de revizuire a Strategiei Naţionale pentru Dezvoltare Durabilă a României, practic scenariul pe care ar trebui să îl urmeze România în următorii 22 de ani. Totul se va desfăşura în 3 etape, care ar putea fi modificate pe parcurs, în funcţie de evoluţia reală.

Prin această strategie se armonizează obiectivele de dezvoltare economică, cu protecţia mediului şi responsabilizarea socială. Preşedintele Traian Băsescu, prezent la Academia Română, a precizat că această strategie ?trebuie să reflecte o nouă atitudine faţă de cetăţean. Strategia trebuie caracterizată de realism, iar cetăţenii trebuie să fie cei mai activi participanţi la conturarea acestui viitor al lor?.

Unul dintre domeniile care sunt vizate de această strategie este cel bancar. Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a dat asigurări că Banca Centrală va sprijini realizarea acestui proiect.

Conceptul de dezvoltare durabilă a fost legat iniţial de problemele de mediu şi de criza resurselor naturale, în special a celor legate de energie de acum 30 de ani.

Termenul ca atare s-a impus în 1992, după Conferinţa privind mediul şi dezvoltarea, organizată de ONU la Rio de Janeiro.

Antena 3

×
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close