Antena 3 CNN Politică Băsescu: Sunt bani pentru profesori. Salariile din ANL, mărite, în octombrie, de 4,4 ori

Băsescu: Sunt bani pentru profesori. Salariile din ANL, mărite, în octombrie, de 4,4 ori

Băsescu: Sunt bani pentru profesori. Salariile din ANL, mărite, în octombrie, de 4,4 ori
28 Oct 2008   •   19:07

Există resurse care permit majorarea salariilor profesorilor, întrucât alte două legi privind mărirea salariilor din sistemul sanitar şi al angajaţilor Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe au fost aprobate, a declarat preşedintele Traian Băsescu, marţi, la Palatul Cotroceni. "Pe masa mea, s-a aflat şi legea privind salarizarea în sectorul sanitar care măreşte salariile între 21 şi 37%. Legea a fost adoptată în urmă cu câteva zile. După ce s-au instalat managerii clientelari, s-au dat salarii mărite şi în acest caz", a precizat şeful statului. "Tot pe masa mea s-a aflat şi celebra lege de mărire a salariilor profesorilor pe care am promulgat-o şi o altă lege privind salarizarea angajaţilor din Agenţia Naţională pentru Locuinţe, care măreşte salariile de 4,4 ori", a continuat Băsescu.
Dezastrul economic invocat de premierul Tăriceanu la majorarea salariilor porfesorilor ar fi acelaşi argument pe care l-a adus primul ministru împotriva măririi pensiilor, spune preşedintele. "După ce s-a înţeles cu partidele, lucrul a fost posibil. Cifrele arătau că se poate. Depinde de priorităţi", a explicat Traian Băsescu.
Există resurse! Depinde cine are prioritate: profesorii sau clientela politică, spune preşedintele.
Şeful statului a amintit şi de o lege a salarizării pe care a solicitat-o: "Am cerut o lege a salarizării când s-a propus creşterea explizivă a salariilor diplomaţilor. Nu s-a putut. Intră la zona onestităţii", acuză Traian Băsescu.
Preşedintele spune că a adoptat legea ca urmare a faptului că România este un furmizor de forţă de muncă slab calificată şi are nevoie de susţinere din domeniul educaţiei.
Marţi, legea adoptată de Parlament şi promulgată de preşedinte, privind majorarea cu 50% a salariilor profesorilor a fost publicată în Monitorul Oficial, după ce Guvernul a decis adoptarea unei Ordonanţe de Urgenţă prin care a amânat mărirea veniturilor dascălilor până la 1 aprilie. Premierul Călin Popescu Tăriceanu acuza Parlamentul şi preşedintele nu au indicat sursele de finanţare pentru aceste majorări.

DECLARAŢIA PREŞEDINTELUI TRAIAN BĂSESCU (pdf)
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Călin Popescu Tăriceanu
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close