Antena 3 CNN Politică Becali: Sunt oameni de afaceri care mi-au spus că le e frică şi că vor să plece din ţara asta

Becali: Sunt oameni de afaceri care mi-au spus că le e frică şi că vor să plece din ţara asta

Becali: Sunt oameni de afaceri care mi-au spus că le e frică şi că vor să plece din ţara asta
21 Apr 2009   •   23:08

?Sunt oameni de afaceri care mi-au spus că le e frică să mai stea în ţara asta, vă jur. S-au dus în străinătate să caute locuri unde să se mute din ţara asta?, a declarat Gigi Becali la Sinteza Zilei de marţi.

Gigi Becali a vorbit şi despre presupusa implicare a preşedintelui Traian Băsescu în cazul arestării sale, precizând că nu- acuză pe ?domnul preşedinte de arestarea sa? dar ?fără oblăduirea şi acceptul preşedintelui nu se putea face aşa ceva în ţara asta?. De asemenea, Becali a observat o diferenţă între declaraţiile lui Traian Băsescu la arestarea omului de afaceri Puiu Popoviciu şi declaraţiile preşedintelui făcute la arestarea sa.

?Ştiu în amănunt, de la a la z, tot scenariul, dar nu e momentul să spun acum. Va veni momentul când voi spune tot, atunci când voi avea probe?, a precizat Becali.

?Nu-l acuz pe domnul preşedinte că a făcut lucrurile astea. Dacă şi-au făcut insituţiile statului datoria, când hoţii sunt liberi iar Becali în arest, putem face o diferenţă între ce a spus Băsescu la arestarea lui Popoviciu că e o nedreptate, iar când a fost arestat Becali a spus că îşi fac instituţiile statului datoria?, a spus Gigi Becali.

În acelaşi timp, omul de afaceri ar fi apreciat ca preşedintele Traian Băsescu să îl sune şi să îi confirme că nu are nicio legătură cu arestarea sa.

?Aveam pretenţia de la Traian Băsescu, căruia când a avut probleme i-am luat apărarea, să spună măcar atât: eşti nebun, baţi câmpii nu am nicio legătură cu asta. Nevasta lui şi fetele sale nu au plâns pentru că a fost suspendat prin referendum. Putea să spună că îmi garantează că instituţiile statului îşi fac datoria. Pentru o minimă eleganţă trebuia să le spună: nu aşa, la 7 dimineaţa şi cu mascaţi?, a explicat Becali.

Pe perioada cât a stat în arest, latifundiarul a împărţit celula cu mai multe persoane, printre care un traficant de droguri, un contrabandist şi spionul Floricel Achim. Despre cel din urmă Becali a precizat că i s-ar fi destăinuit în celulă explicându-i că nu a vândut secrete de stat deoarece nu avea acces la ele. În schimb, spionul Floricel i-a spus că a vândut informaţii pe care le-a luat de pe internet şi din reviste.

?Spionul Floricel Achim mi-a spus că poate fi judecat doar pentru că a făcut lucruri imorale, de înşelatorie, deoarece nu deţinea niciun secret de stat, secretele le lua din reviste şi-l prostea pe ăla pentru 800 de euro. A luat nişte ?secrete? din internet şi reviste şi poate fi judecat doar pentru moralitate ca subofiţer al armatei române care a făcut o înşelătorie?, a spus Gigi Becali.



Vedeţi înregistrările emisiunii Sinteza Zilei

Vedeţi prezentarea emisiunilor Antena 3

Vedeţi prezentarea jurnaliştilor Antena 3

Vedeţi transcriptul emisiunilor Antena 3

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Gigi Becali Sinteza Zilei
Parteneri
Tzancă Uraganu, Florin Salam şi multă poliţie la priveghiul de la Iasi
x close