Antena 3 CNN Politică Berceanu: "Nu sunt subiect de troc. Am cerut PSD să nu mă menajeze şi să dea drumul comisiei de anchetă"

Berceanu: "Nu sunt subiect de troc. Am cerut PSD să nu mă menajeze şi să dea drumul comisiei de anchetă"

Berceanu: "Nu sunt subiect de troc. Am cerut PSD să nu mă menajeze şi să dea drumul comisiei de anchetă"
Sursa foto: Radu Berceanu
04 Aug 2009   •   14:43

Ideea că ar fi fost subiectul unor discuţii şi negocieri în cadrul şedinţei coaliţiei de ieri pe tema înfiinţării unor noi comisii parlamentare de anchetă l-a iritat pe ministrul Transporturilor, Radu Berceanu. Democrat-liberalul s-a zbârlit la emitentul acestei teze, social-democratul Victor Ponta pe care l-a acuzat că a făcut afirmaţii "din imaginaţie". Ministrul Transporturilor a cerut PSD, PNL şi PDL să înfiinţeze comisii de anchetă în cazul său oricând doresc şi a subliniat că nu vrea să constituie tema nici unui troc între partenerii de guvernare.

Ponta, acuzat de prea multă imaginaţie

"Răsfoind presa din această dimineaţă (marţi - n.r.), am constatat că, după şedinţa coaliţiei de ieri (luni - n.r.), d-l Victor Ponta a făcut nişte declaraţii izvorâte probabil din imaginaţie, dar fără legătură cu realitatea", scrie Berceanu într-un comunicat de presă.

Berceanu îl acuză pe Victor Ponta că încearcă să "lase impresia" că s-a cerut "clemenţă" sau că s-ar fi încercat vreun "schimb" în legătură cu Comisia Udrea.
"Total fals! În realitate, d-l Adriean Videanu le-a spus celor de la PSD că nu o să obţină nimic de la această Ťcomisieť şi le-a reproşat că nu încearcă altceva decât să întreţină un circ mediatic, în loc să se ocupe de probleme mai importante", precizează Berceanu.
Ministrul mai menţionează, "pentru restabilirea adevărului", că în şedinţa coaliţiei nu a fost "absolut nicio Ťdiscuţie despre comisia Berceanu şi comisia Andronescuť".
"Eu personal am cerut celor de la PSD să nu mă menajeze în vreun fel şi să dea drumul comisiei parlamentare de anchetă ŤBerceanuť când doresc şi pe ce subiecte doresc. Numele ŤAndronescuť nici măcar nu s-a pomenit. Nu am primit niciun răspuns, aşa că nu a avut loc nicio Ťdiscuţieť. Pentru a nu exista niciun dubiu, cer acum, încă o dată, public, în scris, celor de la PSD, PNL, dar şi colegilor de la PDL să înfinţeze oricând comisii de anchetă ŤBerceanuť, pe orice subiect care le trezeşte curiozitatea. Nu pot accepta însă să se creeze impresia că există nişte probleme în ceea ce mă priveşte, dar că am scăpat pentru că s-a făcut un fel de troc politic de tipul: Ťnici Berceanu de la voi, nici Andronescu de la noiť", mai arată Berceanu.
Ministrul Transporturilor a recomandat celor au ?semne de întrebare şi nu pot înfiinţa o comisie parlamentară de anchetă din orice motiv" să apeleze la DNA sau ANI, "unde plângerea poate să o facă orice cetăţean, individual".
"Sunt gata să dau oricând, oricui, toate lămuririle necesare. Nu admit însă să se creeze posibilitatea ca, atunci când este nevoie, cineva să îmi dea de înţeles că, dacă nu Ťsunt cuminteť, scoate din nou Ťproblema aceeať. În legătură cu afirmaţia: ?orice problemă cu un ministru trebuie discutată întâi în coaliţie?, aduc aminte că acest lucru era valabil şi până acum prin Regulamentul privind funcţionarea coaliţiei la nivel central şi local, dar PSD nu a respectat niciodată acest regulament", mai susţine Berceanu.

Geoană vrea comisie Berceanu numai dacă există date clare

Preşedintele PSD, Mircea Geoană a susţinut, la rândul său, că nu este de acord cu înfinţarea de comisii parlamentare doar pentru a crea evenimente mediatice. Totuşi, dacă vor exista indicii clare, se va face comisie şi pentru Radu Berceanu, a ţinut să precizeze liderul social-democrat.

"Dacă există elemente clare, indicii serioase cu privire la lucruri care s-au făcut în afara legii, atunci evident că Parlamentul trebuie să se sesizeze în mod practic automat. Dar să faci comisii după comisii doar pentru a crea evenimente mediatice, acest lucru nu este serios. Nu e vorba de domnul Berceanu, poate să fie vorba de oricine altcineva: de un ministru pesedist, de un ministru pedelist, de un fost ministru penelist. (...) Dacă vor exista elemente suficient de clare pentru domnul Berceanu, vom face comisie de anchetă parlamentară. Dacă nu, nu", a declarat preşedintele Senatului, într-o conferinţă de presă la Sibiu.

Ministrul delegat pentru relaţia cu Parlamentul, Victor Ponta declarase luni, a declarat, după şedinţa coaliţiei, că, probabil, constituirea unor noi comisii se va opri, după ce liderii PDL s-au arătat nemulţumiţi de faptul că social-democraţii au sprijinit demersurile PNL în constituirea şi funcţionarea comisiilor parlamentare de anchetă în cazurile Ridzi şi Udrea.
"De acum încolo, s-a discutat că nu vor susţine comisii de anchetă pentru doamna Andronescu, pentru domnul Berceanu, să oprim, dacă se poate, acest proces", a mai spus Ponta, referindu-se la liderii PDL.
Antena3.ro

×
Parteneri
Ce trebuie să știe românii care iau bani pe sticle reciclate
x close