Antena 3 CNN Politică Berceanu: PSD a negociat un contract în care Bechtel poate să facă ce vrea

Berceanu: PSD a negociat un contract în care Bechtel poate să facă ce vrea

Berceanu: PSD a negociat un contract în care Bechtel poate să facă ce vrea
04 Feb 2008   •   19:30

Invitat la Ştirea Zilei, alături de actualul ministru al Transporturilor Ludovic Orban, Radu Berceanu a atacat o problemă aflată deseori în discuţia publică: Autostrada Transilvaniei. Fostul ministru al Transporturilor a criticat dur modul în care Miron Mitrea a negociat, în timpul mandatului său, contractul Bechtel. ?PSD-ul a făcut un contract în care toate preţurile sunt preţuri-ţintă, termenele sunt termene-ţintă, adică Bechtel poate să facă cum vrea el această autostradă, iar noi trebuie să plătim?.

Vom avea mari probleme cu această autostradă, indiferent de cine va fi ministru, a avertizat Berceanu. Porţiunile la care se lucrează acum costă deja dublu faţă de suma la care se proiectase şi este foare probabil să ajungem la un cost pe kilometru care aproape nu există în nicio altă ţară.

Ludovic Orban: Nu voi mai conduce până la finalul mandatului
Un alt subiect discutat de cei doi demnitari a fost decizia Parchetului, prin care Ludovic Orban nu va fi urmărit penal pentru accidentul de circulaţie în care a fost implicat pe 16 decembrie, anul trecut. Întrebat cum priveşte această decizie a Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie, Orban a declarat că pune punct unei perioade care, ?deşi n-am lăsat să se vadă, m-a afectat în interior?. ?Sper că pot să privesc liniştit lumea în ochi?, a continuat ministrul, precizând că nu a lovit pe nimeni, nu a fugit de la locul accidentului şi nu a încercat să intervină în proces.

?Poate mi-am forţat norocul?, a continuat el, explicând că un accident rutier suferit în 2000 ? în urma căruia şoferul său a decedat ? l-a făcut să meargă doar ocazional cu şofer. Cu toate că decizia Parchetului a fost că nu se face vinovat de niciuna dintre acuzaţii, Ludovic Orban a precizat că nu va mai conduce maşina ministerului, până la finalul mandatului.

Radu Berceanu: eu nu m-am dus duminică la chefuri
De cealaltă parte a baricadei, accidentul în care a fost implicat ministrul Transporturilor este văzut într-o cu totul altă lumină. Liberal-democratul Radu Berceanu a precizat că sunt câteva elemente care ridică semne de întrebare. Ministrul ar fi trebuit să aibă şofer, apoi ?eu nu m-am dus duminică la chefuri sau petreceri în familie? şi, ?dacă ai avut un accident cu maşina ministerului, condusă de tine, nu o duci în garajul unui prieten, ci o duci la minister?. Berceanu nu priveşte cu ochi buni nici faptul că Orban a aşteptat 3 ore poliţia, la locul accidentului. ?Aşa cum am văzut eu la televizor lucrurile, nu prea au fost în regulă?, a conchis fostul ministru al Transporturilor.

Antena 3

×
Parteneri
Companiile aeriene impun o nouă regulă pentru pasageri
x close