Antena 3 CNN Politică Boc, criticat de Tăriceanu: Prostul nu e prost destul până nu e şi fudul

Boc, criticat de Tăriceanu: Prostul nu e prost destul până nu e şi fudul

Boc, criticat  de Tăriceanu: Prostul nu e prost destul până nu e şi fudul
Sursa foto: Cãlin Popescu Tãriceanu
18 Mai 2010   •   15:45

Premierului Emil Boc i se potriveşte zicala "prostul nu e prost destul până nu e şi fudul? a declarat marţi, fostul premier Călin Popescu Tăriceanu, referindu-se la măsurile de austeritate pe care actulaul Guvern vrea să le impună începând cu data de 1 iunie. Tăriceanu l-a acuzat pe Boc că nu are nici măcar cunoştineţele minimale care să-l ajute în această perioadă. Fostul prim ministru a prezentat 22 de măsuri anticriză, precum îngheţarea salariilor şi pensiilor, includerea BNR în seria plătitorilor de impozit pe profit, impozitarea onorariului impresarilor, eliminarea deplasărilor externe şi a costurilor de telefonie mobilă.

Întrebat dacă are de gând să trimită lista sa de măsuri anticriză premierului Emil Boc, Tăriceanu a afirmat că ar fi foarte bine dacă Emil Boc ar aplica măsurile propuse de el, precizând că are îndoieli legate de capacitatea premierului de a înţelege că trebuie să înveţe.
"Lista am făcut-o publică deja astăzi şi dacă domnul Boc vrea să o folosească ar fi foarte bine. Am anumite îndoleli în ceea ce priveşte capacitatea lui de a înţelege că trebuie sa înveţe. Când a preluat mandatul de prim-ministru primele măsuri pe care le-a adoptat au fost de anulare a pachetului de 10 măsuri de limitare a efectelor crizei pe care l-am adopta la sfârşitul mandatului meu", a susţinut Călin Popescu Tăriceanu.
Fostul premier a subliniat că din acel plan de măsuri "Boc nu a înţeles nimic" şi ceea ce a făcut până astăzi demonstrează acest lucru, adăugând că actualului premier i se aplică foarte bine zicala "prostul nu e prost destul până nu e şi fudul".
"El e genul, ştiţi, e o vorbă românească care spune aşa că Ťprostul nu e prost destul până nu e şi fudulť. Lui i se aplică foarte bine această zicală românească, din păcate în detrimentul României. Deci, el nu are un nivel de cunoştinţe minimale în domeniul economic care să-l ajute în această perioadă să adopte măsurile necesare pentru stoparea crizei, nu are încredere în cei din jurul lui", a spus Tăriceanu.
El a explicat că nu a spus că Emil Boc nu ar fi capabil să aplice măsurile propuse, ci că, "din fudulie, nu o să vrea să le preia pentru că nu sunt creaţia lui".



Liberalul a mai criticat şi lipsa de autoritate a lui Emil Boc şi faptul că preşedintrele Traian Băsescu a preluat conducerea Executivului. "Până la urmă, aţi văzut, că a trebuit Băsescu să preia conducerea operaţiunilor. E anormal, noi în momentul de faţă de fapt nu mai avem un Guvern în România. Suntem într-o criză de autoritate a Exectivului, pentru că premierul s-a descalificat. Decizia legată de măsurile care se impun a fost luată de preşedinte, el nu e decât un fel de ordonanţă a ofiţerului, care îl trimite ŤDu-te, băiatule, şi adu calul. Pune şaua etcť. Asta e ce face primul-ministru al României acum şi constat lucrul acesta cu tristeţe", a mai spus Tăriceanu.



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Călin Popescu Tăriceanu
Parteneri
Un nou val de praf Saharian vine peste România
x close