Antena 3 CNN Politică Boc: Legitimitatea Noricăi Nicolai e greu de susţinut la Ministerul Justiţiei

Boc: Legitimitatea Noricăi Nicolai e greu de susţinut la Ministerul Justiţiei

Boc: Legitimitatea Noricăi Nicolai e greu de susţinut la Ministerul Justiţiei
09 Ian 2008   •   14:36

Şi membrii Pardidului Democrat Liberal s-au întors la muncă. Miercuri a avut loc prima reuniune din acest an a liderilor democraţi liberali. Preşedintele partidului Emil Boc a declarat că PLD va solicita o sesiune specială a parlamentului care să dezbată legea votului uninominal în vederea adoptării variantei uninominalului în 2 tururi de scrutin, aşa cum a fost susţinută la referndumul din noiembrie 2007. Cheia adoptării acestei legi se află la PSD în opinia lui Boc, care va trebui să aleagă o poziţie în acest sens.

PSD are posibilitatea să fie consecvent legii pe care a propus-o iniţial, ori să îl susţină în continuare pe Tăriceanu şi partidul de la putere, spune Boc.

Liderul PLD i-a solicitat premierului să abroge taxa de primă înmatriculare. El cere modificare taxei, la valoarea de 100, 200 de euro, astfel încât să devină accesibilă oricărui român.
În problema numirii ministrului justiţiei, Boc susţine că pot exista temeri îndreptăţite că legitimitatea Noricăi Nicolai este greu de susţinut la Ministerul Justiţiei şi că preşedintele are dreptul de a solicita altă propunere de ministru, dacă cea avansată de premier nu corespunde exigenţelor.

"Este atributul exclusiv al şefului statului şi al primului-ministru de a rezolva problema remanierii guvernamentale, care nu presupune acordul Parlamentului. Potrivit Constituţiei şi deciziei Curţii Constituţionale, singurul în măsură să propună este premierul, dar preşedintele are dreptul de a solicita o altă propunere, în condiţiile în care consideră că cea propusă nu corespunde exigenţelor pe care le presupune funcţia de ministru", a precizat Emil Boc.


Preşedintele PDL a susţinut că Norica Nicolai a fost implicată nu doar în scandalul "nepoatei", ci ea a susţinut în Senat o serie de amendamente vizând nu numai desfiinţarea DNA, dar şi modificarea Codului Penal, "prin care practic s-a golit de conţinut lupta împotriva corupţiei".

Antena3.ro

×
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close