Antena 3 CNN Politică Boc nu susţine nici taxa pe preşedinţie, nici mărirea numărului de semnături pentru o candidatură la Cotroceni

Boc nu susţine nici taxa pe preşedinţie, nici mărirea numărului de semnături pentru o candidatură la Cotroceni

Boc nu susţine nici taxa pe preşedinţie, nici mărirea numărului de semnături pentru o candidatură la Cotroceni
Sursa foto: Emil Boc
11 Aug 2009   •   17:09

Premierul Emil Boc nu susţine măsura introducerii depozitului minim pentru candidaţii la Preşedinţie, întrucât reprezintă o îngrădire a dreptului constituţional de a candida la această funcţie. Nici celelalte modificări, precum majorarea numărului de semnături necesare unei candidaturi de la 200.000 la 500.000 nu se bucură de susţinerea primului-ministru.
"Premierul Emil Boc nu susţine măsura introducerii depozitului minim pentru candidaţii la funcţia de Preşedinte al României întrucât reprezintă o îngrădire a dreptului constituţional de a candida la funcţia de Preşedinte. De asemenea, primul-ministru apreciază că nicio altă modificare a condiţiilor de candidatură la funcţia de Preşedinte al României nu poate fi făcută în anul derulării alegerilor prezidenţiale. În acelaşi sens, primul-ministru nu susţine nici propunerea de creştere a numărului de semnături necesar pentru a candida la funcţia de Preşedinte al României", se arată într-un comunicat al Biroului de Presă al Guvernului.
Autoritatea Electorală Permanentă propunea ca persoanele care doresc să candideze la alegerile prezidenţiale să constituie un depozit, echivalentul a 200 de salarii minime pe economie, care nu va fi restituit dacă la scrutin acestea nu obţin minimum 1 la sută din voturile valabil exprimate la nivelul ţării, potrivit unui proiect transmis Guvernului.

Antena3.ro

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close