Antena 3 CNN Politică Boc: ?Orice ministru pentru care se va cere urmărirea penală va fi demis în acea zi?

Boc: ?Orice ministru pentru care se va cere urmărirea penală va fi demis în acea zi?

Boc: ?Orice ministru pentru care se va cere urmărirea penală va fi demis în acea zi?
Sursa foto: Emil Boc
03 Iul 2009   •   15:44

PDL nu caută un înlocuitor al Monicăi Iacob Ridzi în postul de ministru, care va fi demisă numai dacă este începută urmărirea penală a reiterat vineri liderul acestui partid, Emil Boc, poziţia politică adoptată în cadrul ultimului BPN al formaţiunii. Premierul a reacţionat la informaţiile neoficiale apărute, vineri, în media, care indicau că Monica Iacob Ridzi a demisionat de la conducerea Ministerului Tineretului şi Sportului, dar care au fost dezminţite rapid de către ministru.
?Nu am asemenea informaţii pe care le aveţi dumneavoastră. Vă spun un lucru foarte clar şi foarte simplu: orice ministru în legătură cu care se va cere urmărirea penală de către Parchet sau Parlament va fi demis în aceeaşi zi. Până atunci, autorităţile statului trebuie să îşi facă datoria, să ancheteze, Parlamentul să facă comisii, Parchetul să ceară documente şi în momentul în care una dintre autorităţile statului solicită începerea urmăririi penale împotriva unui ministru, în acea zi acel ministru va fi demis. În rest, autorităţile statului trebuie să îşi facă datoria, conform principului că nimeni nu este mai presus de lege. Trebuie aşteptată concluzia anchetei judiciare", a declarat Boc, în timpul unei vizite în judeţul Ialomiţa.

?Evaluările miniştrilor le facem în cadrul Guvernului şi când vom avea concluziile le vom prezenta? a mai explicat premierul presei, întrebat fiind dacă ministrul Tineretului este un bun manager în actualele condiţii de austeritate.

Câţiva lideri PDL au sugerat că Monica Iacob Ridzi ar trebui să demisioneze sau măcar partidul ar trebui să se desolidarizeze de ministrul Tineretului, aflată în vizorul DNA, dar şi al Comisiei speciale parlamentare de anchetă, pentru sumele cheltuite cu ocazia organizării Zilei Tineretului.

Vicepreşedintele PDL Cezar Preda a recunoscut că de la începutul scandalului din jurul cheltuielilor efectuate de Ziua Tineretului, a tot primit directive din partea partidului despre ce trebuie să vorbească în faţa presei în legătură cu această chestiune. El a criticat şi "solidaritatea ţigănească" a colegilor de partid dovedită în acest caz, pe care a comparat-o cu cea a PSD în cazul Bivolaru.

Antena3.ro

×
Parteneri
Sondajul care cutremură scena politică. Se schimbă tot
x close