Antena 3 CNN Politică Boc propune partidelor depolitizarea consiliilor de administraţie ale SRTV şi SRR

Boc propune partidelor depolitizarea consiliilor de administraţie ale SRTV şi SRR

Boc propune partidelor depolitizarea consiliilor de administraţie ale SRTV şi SRR
Sursa foto: Emil Boc
07 Apr 2010   •   16:13

Premierul Emil Boc va propune, joi, partenerilor de guvernare modificarea legilor de funcţionare ale SRTV şi SRR pentru depolitizarea numirilor în consiliile de administraţie ale posturilor publice. Boc a cerut şi reprezentanţilor opoziţiei să susţină acest demers pentru ca cele două instzituţii să nu mai fie acuzate pe viitor de politizare. În ceea ce priveşte metoda de curăţirepolitică a mass mediei de stat primul-ministru a lăsat-o pe seama specialiştilor din comsiile parlamentare, reprezentanţi însă ai partidelor politice.
Boc a spus că depolitizarea celor două instituţii e o El a mai spus că va discuta nu numai cu UDMR, partenerii din coaliţie, dar şi cu partidele opoziţiei, PSD şi PNL, sperând că se va ajunge la consens pe acest subiect, informează NewsIn.
Declaraţiile premierului apar în contextul în care plenul Parlamentului a votat recent contra raportului de activitate al TVR pe 2008, ceea ce a însemnat practic demiterea şefului instituţiei, Alexadru Sassu.

?Vom susţine modificarea legilor de funcţionare ale SRTv şi SRR astfel încât să fie depolitizate modalităţile de desemnare a conducerilor celor două instituţii? a anunţat Boc, evocând "obligaţia morală şi legală" pe care PDL şi-a asumat-o în opoziţie şi pe care o susţine şi acum când este la putere.

Premierul a amintit că există deja un priect de lege la Senat în acest sens şi a precizat că va avea discuţii cu partneriii de guvernare, în paralel cu implicarea societăţii civile în procesul de depolitizare a l SRR şi SRTV.

?Este o obligaţie morală, legală de a face ceea ce trebuie. Trebuie găsit un alt mecanism prin care se desemnează conducerea. Trebuie ferit cât mai mult cu putinţă de ingerinţe politice. Membrii comisiei de cultură trebuie să găsească cea mai bună formulă a legii pe viitor. E treaba specialiştilor să rezolve această temă. Acum e clar că nu e bine. Vedeţi acuzaţiile care demonstrează acest lucru că x sau y politizează SRTV sau SRR? a explicat Boc.

El a susţinut că va avea consultări pe această temă si cu Opoziţia pentru ?ca sa facem o lege bună?.



Antena3.ro

×
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close