Antena 3 CNN Politică Boc: Salariile şefiilor companiilor de stat nu vor depăşi 4800 de lei lunar

Boc: Salariile şefiilor companiilor de stat nu vor depăşi 4800 de lei lunar

Boc: Salariile şefiilor companiilor de stat nu vor depăşi 4800 de lei lunar
23 Dec 2008   •   17:57

Premierul Emil Boc a anunţat, marţi, după prima şedinţă de guvern, măsurile pe care le-a luat pentru a demonstra că noul său cabinet are la bază principiul responsabilităţii.
?Am decis ca remuneraţia pentru şefii agenţiilor guvernamentale, societăţilor naţionale la care statul este acţionar unic sau majoritar să se plafoneze la nivelul indemnizaţiei pentru un secretar de stat adică un şef de agenţie guvernamentală va lua maxim 4.800 de lei pe lună, în comparaţie cu salariile astronomice de până acum?, a precizat Emil Boc.
Astfel, de la un salariu de 27.000, şeful de la Hidroelectrica va avea maxim 4800 de lei. La fel directorii de la Societatea de Gaze Naturale, Autoritatea Aeronautică Civilă Română sau Registrul Auto Român.
?Am plafonat şi remuneraţiile pentru şefii regiilor din subordinea consiliilor locale şi judeţene, care nu vor mai depăşi salariile preşedintelui Consiliului Judeţean?, a declarat premierul Emil Boc.
Totodată, ?în 2009, indemnizaţia membrilor consiliilor de administraţie din intreprinderile de stat va fi de 1% din indemnizaţia directorilor?, a precizat primul ministru.
Guvernul a decis şi blocarea pentru un an a peste 145.000 de posturi din administraţia publică. Excepţie vor face unele posturi din justiţie.
Miniştrii a aprobat structura noului Guvern. În zilele următoare, Executivul trebuie completat cu secretarii de stat. Vor trebui nominalizaţi secretarul general al Guvernului şi şefii de agenţii şi autorităţi din subordinea guvernului şi a premierului.
Antena3.ro

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close