Antena 3 CNN Politică Boc se va întâlni cu parlamentarii după primirea răspunsului FMI la scrisoarea de intenţie

Boc se va întâlni cu parlamentarii după primirea răspunsului FMI la scrisoarea de intenţie

Boc se va întâlni cu parlamentarii după primirea răspunsului FMI la scrisoarea de intenţie
Sursa foto: Emil Boc
06 Apr 2009   •   11:56

Liderii coaliţiei au convenit luni ca reuniunea conducerilor celor două Camere, la care sunt invitaţi premierul şi miniştrii implicaţi în implementarea acordului cu FMI, să se desfăşoare miercuri - şi nu astăzi, cum era stabilit-, deoarece răspunsul de la FMI la scrisoarea de intenţie nu a sosit, a declarat vicepreşedintele PSD, Gheorghe Nichita.
"Am convenit în Coaliţie ca întâlnirea cu grupurile parlamentare să aibă loc după primirea scrisorii de răspuns din partea FMI şi finalizarea discuţiilor cu partenerii sociali, precum şi înainte de discutarea în Guvern a proiectului de act normativ privind aplicarea acordului cu Fondul Monetar Internaţional", a declarat, la rândul său, Emil Boc, citat de Mediafax.
Autorităţile române au convenit, la finele lunii martie, cu reprezentanţii FMI asupra unui acord stand-by pe doi ani cu instituţia financiară pentru 12,95 miliarde euro, pachetul total de finanţare externă, de la Fond, Uniunea Europeană, BM şi BERD urmând să ajungă la 19,95 miliarde euro.
Programul de ajutor extern urmează să fie discutat de Consiliul Executiv al FMI de la Washington, iar prima tranşă a finanţării, de cinci miliarde euro, va fi disponibilă imediat după aprobare.
Antena3.ro

×
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close