Antena 3 CNN Politică Boc sileşte demnitarii să-şi reducă personalul propriilor cabinete cu 20%

Boc sileşte demnitarii să-şi reducă personalul propriilor cabinete cu 20%

Boc sileşte demnitarii să-şi reducă personalul propriilor cabinete cu 20%
Sursa foto: Emil Boc
06 Oct 2009   •   10:30

Guvernul a decis reducerea numărului de personal de la cabinetul demnitarului cu 20%, a anunţat luni premierul Emil Boc. Alături de el mai trebuie să facă curăţenie în propria echipă miniştrii, secretarii de stat, şefii de agenţii, preşedinţii de consileii judeţene, primarii şi prefecţii. Finanţelor, Gheorghe Pogea, a arătat că numărul de personal va fi redus cu aproximativ 400 posturi, rezultând o economie de 800.000 lei anual.

Prin demnitar din administraţia publică centrală se înţelege primul-ministru, vicepremierul, ministrul de stat, ministrul, ministrul delegat, secretarul general al Guvernului, secretarul general adjunct al Guvernului, consilierul de stat, secretarul de stat şi asimilatul acestuia din aparatul propriu de lucru al premierului, vicepremierului, Secretariatului General al Guvernului, Departamentului pentru Relaţia cu Parlamentul şi din cadrul ministerelor, precum şi conducătorul organelor de specialitate ale administraţiei publice centrale, cu rang de secretar de stat.
?Am decis reducerea cu 20% a numărului de personal de la cabinetul demnitarului începând cu cabinetul primului ministru, miniştri secretari de stat, şefi de agenţii, primari şi prefecţi? a declarat premierul.
Măsura vine în întâmpinarea necesităţilor de reducere a nivelului cheltuielilor cu aparatul administrativ.
"Vom restrânge în continuare cheltuielile bugetare. Acum, odată cu plecarea PSD de la guvernare, mai avem o ocazie suplimentară să mai reducem din costurile legate de funcţionarea cabinetelor demnitarilor, a secretarilor de stat, astfel încât administraţia să devină una funcţională, în respect pentru interesele cetăţeanului", afirma Boc săptămâna trecută.
Ulterior, premierul a anunţat că va propune în Guvern ca la fiecare minister să fie păstraţi câte cel mult doi secretari de stat, pentru a realiza o reducere substanţială de fonduri.
În prezent, la nivel central există 800 de posturi bugetate pentru cabinetul demnitarilor, respectiv al miniştrilor, secretarului de stat şi şefilor de agenţii, în timp ce la nivel local sunt 1.283 posturi pentru cabinetul preşedintelui consiliului judeţean, primarilor şi prefectului.
Antena3.ro

×
Parteneri
Pelerinaj la Mâna Sfântului Ioan Rusu, adusă la Mănăstirea Pantocrator
x close