Antena 3 CNN Politică Boc: Suplimentarea secţiilor de vot în diaspora, făcută cu acordul miniştrilor PSD

Boc: Suplimentarea secţiilor de vot în diaspora, făcută cu acordul miniştrilor PSD

Boc: Suplimentarea secţiilor de vot în diaspora, făcută cu acordul miniştrilor PSD
Sursa foto: Emil Boc
09 Oct 2009   •   16:10

Decizia privind suplimentarea de la 190 la 400 a secţiilor de vot pentru românii din străinătate s-a luat în prezenţa şi cu concursul PSD, când social-democraţii erau încă la guvernare, a replicat vineri premierul Emil Boc, confruntat cu acuzaţiile de fraudă electorală formulate de social-democratul Titus Corlăţean.
"În şedinţă de guvern, în prezenţa PSD s-au discutat aspectele secţiilor de votare din străinătate şi îi rog să-şi amintească acest lucru. Dacă nu, stă martor stenograma de şedinţă. Când am decis să punem la dispoziţia românilor din străinătate oportunităţi de vot, adică să fie organizate secţii de votare cât mai aproape de locul unde ei se află pentru a li se putea permite exercitarea dreptului la vot, acest lucru a fost discutat încă din perioada în care PSD era la guvernare, cu toţi miniştrii la masă. S-a luat hotărârea atunci, în prezenţa lor, de a multiplica, acolo unde este posibil, numărul secţiilor de votare", a precizat Emil Boc.
Senatorul PSD Titus Corlăţean a susţinut astăzi că a intrat în posesia unor informaţii potrivit cărora ar exista tentative de fraudare a alegerilor în diaspora puse la cel de premierul Emil Boc care ar fi cerut dublarea secţiilor de votare din străinătate, unde ar intenţiona să numească ca preşedinţii de secţii oameni apropiaţi PDL, şi nu diplomaţi.
Antena3.ro

×
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri de Izvorul Tămăduirii
x close