Antena 3 CNN Politică Boureanu recidivează cu ?partenerul? Bănicioiu: ?Ori faceţi pe prostul, ori chiar sunteţi prost? (VIDEO)

Boureanu recidivează cu ?partenerul? Bănicioiu: ?Ori faceţi pe prostul, ori chiar sunteţi prost? (VIDEO)

Boureanu recidivează cu ?partenerul? Bănicioiu: ?Ori faceţi pe prostul, ori chiar sunteţi prost? (VIDEO)
Sursa foto: comisie de ancheta
02 Iul 2009   •   11:18

Scandalurile provocate de deputatul PD-L Cristian Boreanu continuă la Comisia de anchetă în cazul Ridzi. Dacă ieri s-a legat de viaţa amoroasă a "domnişoricii" liberale Alina Gorghiu, joi, Boureanu a sărit ca ars la propunerea reprezentanţilor social-democraţi ca toţi membri comisiei aflaţi în vizorul DNA să părăsească sala de şedinţă. ?Ori faceţi pe prostul, ori chiar sunteţi prost? a tunat Boureanu la adresa iniţiatorului ideii, social-democratul Nicu Bănicioiu. Mai rezervat, acesta i-a reproşat deputatului PDL că a fost adus în comisie special pentru a face circ, fapt care îi reuşeşte pe deplin în lipsa celor ?şapte ani de acasă?.

Cea de-a treia zi de audieri în cazul Ridzi a debutat ca şi în alte dăţi cu certuri de procedură între reprezentanţii partidelor de guvernământ. Timp de o oră, deputaţii PDL şi PSD s-au contrat pe tema legitimităţii prezenţei unor parlamentari cu implicaţii DNA în cadrul acestei comisii.

Vişan caută paiul, Bănicioiu bârnele

Deputatul PD-L Gelu Vişan a cerut ca toţi cei care au legături cu persoanele implicate în anchetă să plece de bunăvoie din comisie, ameninţând că altfel îi va divulga el. El a susţinut că deţine informaţii care ar atesta că mai mulţi deputaţi social-democraţi din comisie au o serie de legături cu unii impresari de trupe care au participat la evenimentele organizate pentru tineret de MTS în ziua de 2 mai.
El a prezentat cazul deputatului Cristian Rizea pe care l-a acuzat că avea o poliţă de plătit fostului şef al ANS audiat ieri la Comisie Borbely Karoly, care l-a dat în trecut afară de trei ori pe deputatul PSD din minister.
care l-a dat afară de trei ori pe Rizea din minister.

"Dacă există vreun conflict de interese, să fie înlocuit de grupul său pentru a nu se repeta situaţia de miercuri, când Rizea l-a terorizat cu întrebările pe ministrul Borbely", a spus Vişan.

În replică, colegul de partid a lui Rizea, Nicolae Bănicioiu a cerut ca şi Cristian Boureanu, de la PD-L, cercetat de DNA, să plece din comisie la fel cum s-a procedat cu Rizea."Încă funcţionează dubla măsură la dumneavoastră (la PDL, n.r.) şi domnul Boureanu este aici şi este cercetat la DNA. Vă rog să nu vedeţi paiul din ochiul unora, iar bârna din ochiul dumneavoastră nu. Nu e normal termenul ?terorizat? cu întrebări", a explicat Bănicioiu.

"Minima decenţă", lipsă la apel

"Sunteţi foarte drăguţ, începeţi cu atacuri la persoană. Sunt unul din cetăţenii cercetaţi în România, ca şi alţi membri ai partidului dumneavoastră. Nu are nici o legătură cu subiectul acestei anchete. Or faceţi pe prostul, or chiar sunteţi prost şi îmi asum ce spun, ca să încep de dimineaţă cu jigniri, şi nu observaţi foarte clar diferenţa între un om implicat direct în chestiunile de la Ministerul Tineretului şi o cercetare care se desfăşoară undeva la o instituţie din România. Îmi asum ce spun, că de ipocrizie m-am cam săturat" a replicat, vizibil iritat Boureanu, adresându-se celui care a venit cu propunerea, social-democratul Nicu Bănicioiu.

Noua ieşire verbală a deputatului PDL a provocat rumoare în sală, preşedinta comisiei, Alina Gorghiu solicitând păstrarea unui cadru de "minimă decenţă".
?Cei şapte ani de acasă se câştiga cu o anumită experienţă şi cu ajutorul părinţilor, probabil că i-a lipsit această exerienţă şi nu vreau să cobor nivelul discuţiei la nivelul lui Boureanu? a replicat deputatul PSD, acuzându-l pe Boureanu că a fost adus în comisie ca înlocuitor, ?special să facă circ?.




Boureanu, expert în întreţinerea focului de paie din comisie

Boureanu nu a mai reacţionat la afirmaţiile lui Bănicioiu. Poate şi pentru faptul că timp de două zile a tot întreţinut focul de paie din comisie prin atacuri la adresa unor membri ai acestui for. cu doar o zi înainte, deputatul PDl o apostrofa pe preşedinta comisiei, liberala Alina Gorghiu cu apelativul "domnişorică". "Este un cuvânt din DEX foarte delicat şi foarte frumos", a explicat batjocoritor Boureanu, confruntat cu dezaprobarea domanlor din comisie.
"Să-l păstraţi pentru soţia dumneavoastră", a replicat Gorghiu.

"Vorbim de soţii sau de amanţi? Să nu intrăm în chestiuni de familie pentru că sunteţi într-o situaţie delicată!", a răbufnit Boureanu, ameninţând cu deconspirarea vieţii sentimentale a parlamentarului liberal, despre care presa a tot scris că ar fi avut o legătură cu Bogdan Olteanu, coleg de partid şi proaspăt divorţat.




În timp ce unii membrii ai comisiei se indignau, iar alţii se amuzau copios, udemeristul Petru Lakatos şi-a adus aminte că Boureanu nu a prezentat comisiei manadatul de înlocuitor al unui coleg de partid. ?Lui (Lakatos - n.r.) i-am dat mandatul. Îl acuz că mi-a ascuns mandatul?, a plusat Boureanu, aprinzând sămânţa de scandal, înainte ca Gorghiu, siderată de întorsătura situaţiei, să anunţe o pauză pentru soluţionarea chestiunii procedurale reclamate de deputatul UDMR.



Marius Vulpe, Antena3.ro

×
Parteneri
Hidroelectrica a anunţat perioada în care se transmite indexul în mai 2024
x close