Antena 3 CNN Politică Bugetul Capitalei a fost respins pentru a doua oară, la ședința CGMB | Apelul lui Nicuşor Dan: "Sunt disponibil până la miezul nopţii"

Bugetul Capitalei a fost respins pentru a doua oară, la ședința CGMB | Apelul lui Nicuşor Dan: "Sunt disponibil până la miezul nopţii"

Proiectul de buget al Capitalei, propus de primarul general Nicușor Dan, pentru anul 2024 a fost respins pentru a doua oară, de către Consiliul General al Municipiului Bucureşti.

Bugetul Capitalei a fost respins pentru a doua oară, la ședința CGMB | Apelul lui Nicuşor Dan: "Sunt disponibil până la miezul nopţii"
Sursa foto: Hepta | Mediafax Foto / Alexandru Dobre
de Redacția Antena 3 CNN    |    06 Mar 2024   •   17:30

Proiectul de buget al Capitalei pentru anul 2024 a fost respins pentru a doua oară. În cadrul ședinței CGMB, s-au întrunit doar 19 voturi "pentru”, patru "împotrivă” şi 17 abțineri, deşi au fost luate în discuție mai multe amendamente la bugetul municipalității înaintate de consilierii PSD şi PNL. 

În acest context primarul general al Bucureștiului, Nicuşor Dan, s-a declarat disponibil pentru toate formațiunile politice până la miezul nopții pentru a găsi o soluţie. 

"Eu sunt disponibil pentru toate grupurile politice până la miezul nopții să discutăm pe proiectul de buget, împreună sau separat, pe grupuri politice.

Putem să avem orice fel de discuție. Aparatul tehnic e disponibil să ne dea orice informație. Avem o singură constrângere - orice sumă punem într-o parte trebuie să o tăiem din altă parte”, spune primarul general Nicușor Dan la finalul ședinței CGMB. 

Motivele pentru care bugetul propus de Nicușor Dan nu va fi votat de consilierii PNL

De altfel, Sebastian Burduja a anunțat, încă de zilele trecute,  motivele pentru care bugetul propus de Nicușor Dan nu va fi votat de consilierii PNL. 

”Pentru PNL București singurul aliat sunt bucureștenii. 4 motive pentru care nu votăm proiectul de buget propus de Nicușor Dan, o glumă proastă la adresa bucureștenilor.

În urma analizei efectuate asupra bugetului propus de Primarul General, PNL București a afirmat deja că nu va vota proiectul de buget și solicită primarului Nicușor Dan să vină cu un proiect realist, fără pomeni electorale. Problemele cauzate de bugetul propus de primarul Nicușor Dan, o farsă a alocărilor nejustificate, sunt simțite și trăite în fiecare zi de către bucureșteni.

Bucureștenii așteaptă acțiuni concrete, soluții practice

Bugetul trebuie să ofere soluții eficiente la problemele majore cu care se confruntă bucureștenii, precum deficiențele sistemului de termoficare, congestionarea traficului și nivelul ridicat de poluare. Bucureștenii așteaptă acțiuni concrete, soluții practice care să le îmbunătățească calitatea vieții zilnice și să simtă că trăiesc într-o capitală europeană.

Intersecțiile mari rămân neglijate, iar cetățenii așteaptă an după an investiții semnificative în infrastructură. În loc să se implice activ în elaborarea planurilor de urbanism necesare pentru conectarea autostrăzii A0 cu orașul, Primarul General își petrece zilele prin tribunale, neînțelegând nici după mai bine de trei ani ce ar trebui să facă primarul Capitalei. Bugetul este risipit pe avocați care reprezintă Primăria în litigii, litigii pe care le pierde în mod constant. Este și o dovadă că Nicușor Dan nu este capabil să lucreze nici măcar cu echipa din instituția pe care o conduce. Există serviciu juridic în primărie, de ce să irosești zeci ce milioane de lei pe avocați când ai deja posibilitatea de a beneficia de consultanță?”, a transmis Sebastian Burduja, Președintele PNL București.  

×
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close