Antena 3 CNN Politică Buzău: PSD pierde alegerile în fața USR-Plus. Primar PSD: Este un vot contra conducerii partidului!

Buzău: PSD pierde alegerile în fața USR-Plus. Primar PSD: Este un vot contra conducerii partidului!

Buzău: PSD pierde alegerile în fața USR-Plus. Primar PSD: Este un vot contra conducerii partidului!
Sursa foto: foto: Facebook
27 Mai 2019   •   10:55

În municipiul Buzău, Alianţa USR PLUS a obţinut 24,06% din voturi, urmată de PSD cu 23,09%, a declarat luni, într-o conferinţă de presă, preşedintele organizaţiei municipale a PSD, primarul oraşului, Constantin Toma. 

Toma susţine că "este un vot împotriva conducerii partidului şi a slabei organizări a alegerilor din străinătate". 

"Este o diferenţă de numai 507 voturi, dar este cu atât mai surprinzător cu cât organizaţia lor din Buzău este foarte mică, practic nu au făcut campanie electorală, este un vot al revoltei oamenilor împotriva conducerii partidului şi a slabei organizări a alegerilor din străinătate, dar este un vot al tinerilor de care trebuie să ţinem cont, pentru că poporul român este un popor inteligent şi trebuie să credem în inteligenţa lui, chiar dacă la nivel de judeţ PSD a câştigat confortabil", a spus Constantin Toma. 

La nivelul judeţului Buzău, după numărarea parţială a voturilor, PSD deţine primul loc, cu un procent de 33,4%, urmat de PNL cu 22%, USR PLUS cu 14,4%, Pro România cu 11%, ALDE cu 6,7% şi PMP cu 5,2%. 

În Circumscripţia electorală nr.10 Buzău, în cele 426 de secţii de votare, 146.827 de alegători şi-au exprimat dreptul de vot. Prezenţa la vot a fost de 49,02% faţă de 29,22% în 2014. 

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close