Antena 3 CNN Politică Călin Popescu Tăriceanu, către Guvern: Să nici nu îndrăznească să vină cu asemenea gogomănie în Parlament

Călin Popescu Tăriceanu, către Guvern: Să nici nu îndrăznească să vină cu asemenea gogomănie în Parlament

Călin Popescu Tăriceanu susține că guvernanții ar trebui „să pună cap la cap un set de recomandări de bun simț pentru populație, să transfere autoritatea de a supraveghea virusul către autoritățile locale, să hotărască un sistem de testare care să aibă sens și care să arate dinamica reală a bolii și să înceteze cu manipularea rezultatelor”.

Călin Popescu Tăriceanu, către Guvern: Să nici nu îndrăznească să vină cu asemenea gogomănie în Parlament
Sursa foto: Hepta
10 Iun 2020   •   10:22

„Cum era de așteptat, dl Iohannis i-a dat ordin Prim-Ministrului să prelungească starea de alertă! Cred că dlui Iohannis îi place la maximum să se joace de-a Dumnezeu!

În spatele acestei decizii nu există nici o justificare medicală, ci doar interesul electoral și de afaceri al guvernanților. Este clar că vor să mai stoarcă niște bani din contracte fără licitație, poate să-și mai acopere din urme sau să-și mai plaseze niște nepoți și fini de-ai finilor în niște funcții grase.

Cum să-i crezi că sunt de bună intenție dacă nici acum nu ne spun câți români au testat până acum sau de ce într-o zi fac 2500 de teste și în alta 10000 de teste?! Păi dacă ai asemenea variații în testare nu este normal ca aceleași variații să le ai și la numărul de bolnavi?! Realitatea este că habar nu au ce să facă și atunci o țin cu interdicțiile. E ca și cum te duci la doctor cu o unghie lovită și doctorul îți spune că cel mai bine ar fi să-ți taie piciorul!

O să mai fie bolnavi de coronavirus? Probabil că da, dar sunt, slavă Domnului, locuri unde să fie tratați! O să mai fie focare? Probabil că da, dar haideți să intervenim acolo unde ele apar și nu să blocăm o țară întreagă în așteptarea lor. Tot pe teoria asta tâmpită au gonit bolnavii din spitale așteptând bolnavii de COVID-19 care nu au mai venit!

Sfatul meu pentru guvernanți este să nici nu îndrăznească să vină cu asemenea gogomănie (prelungirea stării de alertă) în Parlament. În loc de asta să pună cap la cap un set de recomandări de bun simț pentru populație, să transfere autoritatea de a supraveghea virusul către autoritățile locale, să hotărască un sistem de testare care să aibă sens și care să arate dinamica reală a bolii și să înceteze cu manipularea rezultatelor.

Dacă vor fi situații de focare locale se poate impune starea de alertă la nivel local și luate măsurile care se impun! Asta am spus și data trecută când am votat împotriva instituirii stării de alertă la nivel național.

Guvernul României trebuie să revină la rolul lui: conducerea țării, relansarea economică, crearea de locuri de muncă, mărirea pensiilor și alocațiilor conform legii, lupta cu efectele secetei, refacerea sistemului de irigații și o mulțime de alte lucruri importante pe care le-au abandonat din dorința de a mulge electoral coronavirusul”, se arată într-o postare pe Facebook a lui Călin Popescu Tăriceanu.

×
Subiecte în articol: Călin Popescu Tăriceanu
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close