Antena 3 CNN Politică Călin Popescu Tăriceanu dezvăluie planul ALDE pentru votul de învestitură a Guvernului Orban: Nu intrăm în jocul de-a anticipatele

Călin Popescu Tăriceanu dezvăluie planul ALDE pentru votul de învestitură a Guvernului Orban: Nu intrăm în jocul de-a anticipatele

Călin Popescu Tăriceanu a explicat ce vor face parlamentarii ALDE luni, la votul de învestitură pentru Guvernul Orban II.

Călin Popescu Tăriceanu dezvăluie planul ALDE pentru votul de învestitură a Guvernului Orban: Nu intrăm în jocul de-a anticipatele
Sursa foto: foto: captura Antena 3
23 Feb 2020   •   11:53

ALDE nu intră în jocul de-a anticipatele inițial de PNL, deci nu participă la votul de învestitură, a spus Călin Popescu Tăriceanu pe pagina lui de Facebook. 

„ALDE a hotărît să nu intre în jocul de-a anticipatele pe care l-a inițiat PNL și, în consecință, nu vom participa la votul guvernului Orban II. Constituția spune la art. 103 alin. 2 următoarele: “Candidatul la funcția de prim ministru va cere, în termen de 10 zile de la desemnare, Votul de încredere al Parlamentului asupra programului și a întregii liste a Guvernului”. Ori luni, dl Orban nu ne cheamă la un vot de încredere, ci la unul de neîncredere”, a scris Călin Popescu Tăriceanu, duminică, pe Facebook.

"Nu înțeleg de ce Ludovic Orban și cel care îl dirijează crede că Parlamentul poate fi partener în această păcăleală odioasă. În condițiile în care guvernul Orban II nu va fi votat de PNL, nu înțeleg de ce s-ar aștepta ca noi să intrăm în acest joc?

De aceea, am decis să îi lăsăm pe cei din PNL să se afunde și mai mult în penibil și să voteze împotriva propriului guvern și să nu conteze pe prezența noastră! Nu vrem să validăm această mascaradă parlamentară. Mai mult, nu cred că ar trebui să discutăm despre votul de învestire al guvernului Orban II atâta timp cât nu se rezolvă problema OUG privind alegeri anticipate, care are cel puțin 2 teme care contravin legii: legalizarea turismului electoral și grava discriminare la adresa unora dintre partidele parlamentare mai mici", a mai scris Tăriceanu pe Facebook. 

×
Subiecte în articol: Călin Popescu Tăriceanu
Parteneri
Cătălin Cîrstou, candidatul comun PSD-PNL în Bucureşti
x close