Antena 3 Politică Călin Popescu Tăriceanu dorește semnarea unui acord politic cu PSD: "Scopul e de a pune bazele unei alternative serioase la incompetenții din PNL"

Călin Popescu Tăriceanu dorește semnarea unui acord politic cu PSD: "Scopul e de a pune bazele unei alternative serioase la incompetenții din PNL"

de Claudia Simion    |    30 Iul 2020   •   18:23
Călin Popescu Tăriceanu dorește semnarea unui acord politic cu PSD: "Scopul e de a pune bazele unei alternative serioase la incompetenții din PNL"
Sursa foto: Hepta

Călin Popescu Tăriceanu are de gând să le propună colegilor de la conducerea ALDE varianta semnării unui acord politic cu PSD pentru alegerile locale. Scopul acordului ar fi pentru a pune bazele "unei alternative serioase la incompetenții din PNL, neomarxiștii din USR și turnătorii din PMP".

„Voi propune colegilor din conducerea ALDE, în ședința care începe la această oră, să aprobăm semnarea unui acord politic cu PSD, în vederea alegerilor locale. Scopul acestui acord nu este doar de a ne sprijini reciproc candidații la alegerile locale, ci de a pune bazele unei alternative serioase la incompetenții din PNL, neomarxiștii din USR și turnătorii din PMP. Această alianță va aduce o administrație dreaptă și profesionistă. Această alianță va asigura o platformă solidă candidaților experimentați și competenți pe care îi avem și a căror voce riscă să nu fie auzită din cauza propagandiștilor populiști. Mulțumită acestei alianțe vom asigura majorități cât mai consistente în consiliile locale și județene”, a scris pe Facebook Călin Popescu Tăriceanu.

Această alianță va trebui să readucă încrederea oamenilor în guvernare, încrederea oamenilor că există și alte soluții decât cele care ne îngrădesc drepturile și libertățile, a mai spus liderul ALDE.

„Prezența ALDE va garanta că puterea se va reîntoarce la autoritățile locale, adică mai aproape de cetățean. Prezența ALDE în alianță va garanta că libertățile și drepturile cetățenilor nu vor fi doar niște vorbe pe hârtie, așa cum sunt acum, ci că va exista un partid gata să lupte pentru aceste valori. Această alianță va trebui să readucă încrederea oamenilor în guvernare, încrederea oamenilor că există și alte soluții decât cele care ne îngrădesc drepturile și libertățile. Această alianță este garanția că se poate guverna și fără amenzi amețitoare, și fără izolări nesfârșite în case, și fără frică și spaimă! Această alianță își propune să facă din cetățeni parteneri egali în guvernare și nu cobai pe care se încearcă tot felul de experimente. Această alianță va respecta legile și va mări pensiile și alocațiile așa cum prevede legea. Pentru că această alianță înțelege să închidă cercul economiei și să investească în oameni, nu doar în companii”, a adăugat liderul ALDE.

Cel mai dificil lucru pe care îl avem de făcut este să repornim cu adevărat economia

Tăriceanu a mai declarat că Guvernul PNL a reușit să strice foarte multe într-un timp scurt. ”E clar că deschiderea școlilor este o prioritate și aici decizia trebuie mutată de la București în fiecare școală și comunitate. De asemenea, controlul și lupta împotriva coronavirusului trebuie date autorităților locale. Comunitățile știu cel mai bine ce se întâmplă acolo, care sunt pericolele și care pot fi soluțiile. Dacă guvernul ar fi ascultat de noi și ar fi încurajat, sau măcar nu le-ar fi băgat bețe în roate autorităților locale să testeze masiv, azi am fi fost mult mai bine pregătiți pentru toamnă.

Cred că cel mai dificil lucru pe care îl avem de făcut este să repornim cu adevărat economia. Economia reală, nu cea ținută în viață prin respirație artificială, economia care produce lucruri care au cumpărători. Ca produsele locale să aibă succes trebuie ca oamenii să-și revină din acest coșmar, să-și recapete încrederea că mâine va fi o zi mai bună, să fie optimiști și să-și facă planuri de viitor! Asta trebuie să facă această alianță: să redea oamenilor încrederea în ziua de mâine, să fie o alianță pentru un nou început”, a conchis Tăriceanu.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close