Antena 3 CNN Politică Călin Popescu-Tăriceanu: Guvernul actual poartă amprenta dorinței președintelui

Călin Popescu-Tăriceanu: Guvernul actual poartă amprenta dorinței președintelui

Călin Popescu-Tăriceanu: Guvernul actual poartă amprenta dorinței președintelui
22 Noi 2015   •   15:51

Copreședintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, consideră că actualul guvern de tehnocrați este unul "prezidențial" și că "poartă amprenta dorinței președintelui de a avea propriul guvern".

"I-am spus și președintelui (n.r. — Iohannis) în cele două rânduri de consultări pe care le-am avut că nu susțin o asemenea formulă. I-am spus că partidele politice s-au degajat de responsabilitățile pe care le au — ar fi trebuit să negocieze și să-i propună președintelui un premier. Au făcut-o cu jumătate de gură sau nu au făcut-o. (...) Nu fac niciun fel de dezvăluire improprie. Când i-am spus președintelui acest lucru, a zâmbit într-un mod neobișnuit. Nu îl caracterizează acest zâmbet, așa, oarecum de satisfacție că ajunge președintele să fie cel care ia decizia în această privință. Și a făcut-o. A profitat de această conjunctură și a desemnat premierul pe care l-a considerat, cu o formulă improprie pentru democrație și Constituție, dar proprie președintelui", a afirmat Tăriceanu, potrivit Agerpres.

Întrebat dacă actualul Cabinet este unul "prezidențial", Tăriceanu a răspuns: "Da. Formula politică nu este corectă. Se înlătură ceea ce am numit democrația reprezentativă. Guvernul trebuie să fie expresia unei majorități din Parlament care este rezultată prin votul cetățenilor. Lucrul acesta, cu actualul Guvern, nu se vede. Este un guvern de tehnocrați care poartă amprenta dorinței președintelui de a avea propriul guvern și de avea o formulă care nu este politică".

×
Subiecte în articol: guvern
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close