Antena 3 CNN Politică Călin Popescu Tăriceanu: "PNL profită de criza de coronavirus, călărește elicoptere și avioane, toate din bani publici"

Călin Popescu Tăriceanu: "PNL profită de criza de coronavirus, călărește elicoptere și avioane, toate din bani publici"

Călin Popescu Tăriceanu, liderul ALDE și candidatul pentru Primăria București, a lansat un nou atac asupra PNL în contextul în care candidații sunt obligați să dea jos bannerele sau panourile publicitare la începutul campaniei.

Călin Popescu Tăriceanu: "PNL profită de criza de coronavirus, călărește elicoptere și avioane, toate din bani publici"
Sursa foto: Facebook / Calin Popescu Tariceanu
de Georgiana Adam    |    12 Aug 2020   •   10:45

"Am început strângerea de semnături pentru candidatura la Primăria Generală. În ciuda faptului că oamenii sunt buni, amabili și primitori, frica de infectare cu virus își pune amprenta pe campania electorală. Eu sunt mai norocos pentru că lumea mă recunoaște și după voce, dar mă gândesc la zecile de mii de candidați care nu au acest avantaj, iar masca îi încurcă în a fi recunoscuți.

În aceste condiții neobișnuite cu atât mai stupidă îmi pare prevederea care obligă toți candidații ca tocmai în momentul în care începe campania electorală să fie obligați să dea jos panotajele de dimensiuni mai mari (bannere, panouri publicitare etc).

În condițiile în care campania clasică, din ușă în ușă sau prin adunări publice de mari dimensiuni, nu se poate desfășura, mi se pare normal să se modifice în Parlament legea care ne obligă ca tocmai atunci când începe campania electorală să fim nevoiți să reducem motoarele. Trebuie să încurajăm orice metodă prin care candidații și programele lor ajung la urechea și ochiul alegătorului, pentru că altfel facem aceste alegeri degeaba.

Sigur, păstrarea actualei forme de desfășurare a campaniei avantajează partidul de guvernământ care, profitând de criza de coronavirus, călărește elicoptere și avioane, toate din bani publici, merge peste tot fără să aibă vreo interdicție, convoacă pe oricine, oriunde, oricând.

La fel de sigur este că democrația suferă și că în câteva luni ne întoarcem în urmă cu 30 de ani!", a scris Călin Popescu Tăriceanu pe Facebook.

×
Subiecte în articol: Călin Popescu Tăriceanu
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close