Antena 3 CNN Politică Ce se întâmplă cu alegerile locale din 27 septembrie. Scenariul lansat de Nelu Tătaru

Ce se întâmplă cu alegerile locale din 27 septembrie. Scenariul lansat de Nelu Tătaru

Alegerile locale din luna septembrie s-ar putea desfăşura pe durata a două zile, pentru a evita aglomerările în secţiile de votare. Aceste esta un scenariu avansat de ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, din cauza pandemiei de coronavirus.

Ce se întâmplă cu alegerile locale din 27 septembrie. Scenariul lansat de Nelu Tătaru
de Milena Niță    |    21 Iul 2020   •   17:47

ALEGERI LOCALE 2020. Şeful de la Sănătate asigură însă că, în acest moment, nu vede niciun motiv pentru a nu se putea organiza alegerile locale pe data de 27 septembrie, aşa cum a fost stabilit.

ALEGERI LOCALE 2020. "În acest moment nu avem niciun motiv să nu putem organiza alegerile. (...) Avem scenarii și pentru accelerarea numărului de cazuri, dar și pentru o conduită normală dacă se respectă regulile și în două trei săptămâni să vedem o cădere a acestei pante", a spus Nelu Tătaru, potrivit digi24.ro.

ALEGERI LOCALE 2020. Ministrul spune că se ia în calcul desfășurarea scrutinului pe durata a două zile, pentru a se înregistra un aflux mai mic de populație către secțiile de votare.

Tătaru: Alegerile pot fi decalate cu o săptămână

ALEGERI LOCALE 2020. "Acum avem acest scenariu ca pe 27 septembrie să se desfășoare alegerile locale, precaut și cu respectarea distanțării fizice", a spus Tătaru.

ALEGERI LOCALE 2020. Ministrul Sănătății susține că se analizează și decalarea cu o săptămână a zilei alegerilor, dar numai în cazul unor focare în constituire în anumite județe.

ALEGERI LOCALE 2020. "Depinde foarte mult de evoluție și de fiecare focar în parte", a precizat Nelu Tătaru.

Alegerile locale ar putea fi amânate din nou

ALEGERI LOCALE 2020. Aceasta este a doua oară când se vorbşte de posibila amânare, pntru a doua oară, a alegerile locale, doar dacă ne vom confrunta cu o situaţie critică din cauza infectărilor cu coronavirus. Astfel, în situaţia în care România va depăşi pragul critic de peste 1.500 de noi cazuri zilnice de COVID-19, Guvernul ar schimba din nou data scrutinului.

ALEGERI LOCALE 2020. Doar dacă la noi în ţară vor exista peste 1.500 pe îmbolnăviri de COVID în 24 de ore, s-ar putea decide o a doua amânare a alegerilor locale, spus surse politice, citate de Antena 3.

ALEGERI LOCALE 2020. Organizarea alegerilor locale, când românii trebuie să-şi aleagă primarii şi consilierii locali, ar fi trebuit să aibă loc în luna iunie, însă a fost amânată din cauza pandemiei de coronavirus care a izbucnit şi la noi în ţară.

Vot în condiţii de pandemie

ALEGERI LOCALE 2020. Guvernul a stabilit la sfârşitul lunii iunie, data organizării alegerilor locale pentru data de 27 septembrie. 

ALEGERI LOCALE 2020. Potrivit proiectului, la alegerile pentru autorităţile administraţiei publice locale din anul 2020, sediile secţiilor de votare pot fi amplasate şi în construcţii uşoare, containere de locuit, corturi şi altele asemenea, în condiţiile stabilite prin hotărâre a Guvernului, la propunerea Autorităţii Electorale Permanente. 

ALEGERI LOCALE 2020. La alegerile pentru autorităţile administraţiei publice locale din anul 2020, primarii au obligaţia de a asigura organizarea secţiilor de votare cu respectarea standardelor minimale stabilite de Autoritatea Electorală Permanentă.

Campanie atipică pentru alegeri: schimbările anunţate de Orban

ALEGERI LOCALE 2020. Campania electorală pentru alegerile locale din acest an va fi una atipică, de care nu am mai avut în România până acum, iar acest lucru se întâmplă din cauza epidemiei de coronavirus şi a măsurilor de protecţie luate de autorităţi pentru a se putea preveni astfel răspândirea cazurilor de infecţie.

ALEGERI LOCALE 2020. Mai exact, vom avea o campanie pentru alegerile locale fără adunări publice, fără mitinguri electorale, cu accent pe mediul on-line, pentru a se putea respecta astfel măsurile de protecţie împotriva COVID-19, a anunţat şeful Guvernului, Ludovic Orban.

×
Subiecte în articol: alegeri locale Nelu Tătaru
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close