Antena 3 CNN Politică Chestorul Dan Fătuloiu a fost numit ataşat pe probleme de interne la Roma

Chestorul Dan Fătuloiu a fost numit ataşat pe probleme de interne la Roma

Chestorul Dan Fătuloiu a fost numit ataşat pe probleme de interne la Roma
Sursa foto: Foto: Intact Images
17 Mai 2011   •   22:08

Chestorul Dan Fătuloiu a fost numit în funcţia de ataşat pe probleme de interne la Roma. Fătuloiu a fost demis din functia de secretar de stat in MAI în noiembrie 2010, în urma scandalului provocat de arestarea omului de afaceri Cătălin Chelu pentru luare de mită.

Numele fostului secretar de stat este legat de cel mai mare scandal de corupţie din Poliţie. Dan Fătuloiu, alături de fiul său, Alexandru, l-a denunţat pe omul de afaceri Cătălin Chelu că a vrut să-l mituiască, în schimbul rezolvării favorabile a celor 48 de dosare penale în care omul de afaceri este cercetat. Valoarea mitei se ridică la un milion de euro.

Dan Fătuloiu a fost pus la dispoziţia Ministerului Administraţiei şi Internelor la sfârşitul lunii noiembrie 2010, ca urmare a scandalului legat de tentativa de mituire a sa, precum şi a problemelor apărute în jurul demiterii şefului IPJ Neamţ, Aurelian Şoric.

Pe 23 noiembrie, Fătuloiu a fost înlocuit din funcţie cu Ataşatul de Interne la Londra, Ioan Dascălu. Ulterior, ministrul Traian Igaş a anunţat că fostul secretar de stat va primi un alt post în minister, corespunzător gradului său.

×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close