Antena 3 CNN Politică Cine sunt oligarhii din PD-L? Unii cu pădurile, alţii cu afacerile...

Cine sunt oligarhii din PD-L? Unii cu pădurile, alţii cu afacerile...

Cine sunt oligarhii din PD-L? Unii cu pădurile, alţii cu afacerile...
05 Sep 2008   •   14:08

Săptămână tulbure în PD-L, după ce democrat-liberalii au decis să-l sprijine pe Corneliu Vadim Tudor în încercarea de a păstra funcţia de vicepreşedinte al Senatului. Chiar şi cei mai înfocaţi susţinători ai partidului de suflet al preşedintelui Traian Băsescu au considerat această decizie ca fiind una greşită. Deşi toată lumea susţinea că decizia în sine a fost luată în acord cu sfaturile venite de la Cotroceni, şeful statului s-a dezis de gestul partidului condus de Emil Boc, aruncând în aer liniştea din ograda pedelistă.

La prima vedere, pierderea cea mai evidentă în urma demersului PD-L a fost renunţarea consilierului prezidenţial Cătălin Avramescu la o candidatură într-un colegiu electoral din Mizil. Acolo unde, ar fi urmat să dea piept cu candidatura fostului premier Adrian Năstase. Până la urmă, pierderea nu e una foarte mare, având în vedere şansele reduse pe care le-ar fi avut un nume necunoscut publicului, cum este cel al lui Cătălin Avramescu. Numai că, lucrurile au luat o întorsătură imprevizibilă dinspre Cotroceni. În rol de portavoce a fost folosit acelaşi Cătălin Avramescu.

Într-un interviu acordat ziarului Evenimentul Zilei, Avramescu vorbeşte pentru prima dată de oligarhii din PD-L. Atacul este unul extrem de dur, având în vedere că vine chiar din curtea Cotroceniului. Avramescu declară textual: "Acolo (în PD-L) e o colecţie de oligarhii. Unii au păduri, alţii alte afaceri. Sunt mai mulţi." Din păcate, consilierul lui Băsescu nu oferă nici un nume în acest sens, lăsând loc speculaţiilor. Lovitura pare să-l fi luat prin surprindere până şi pe un admirator al lui Băsescu cum e editorialistul de la Cotidianul, Traian Ungureanu. Acesta a publicat vineri un material în care încerca să domolească furia lui Avramescu şi îl îndemna să ia lucrurile mai uşor: "Mai lin, Cătălin", scria Ungureanu în gazetă.

Avramescu se pare însă că nu a luat lucrurile mai lin şi s-a apucat să arunce cu acuzaţii înspre partidul condus de Emil Boc. Un Emil Boc care pare să fie găsit de Cotroceni drept ţapul ispăşitor pentru decizia de a face o alianţă cu Vadim. În mod normal, lucrurile s-ar complica dacă justiţia ar funcţiona cum trebuie şi ar începe să ia la purecat "oligarhii din PD-L" de care vorbeşte fostul prieten al democrat-liberalilor, Cătălin Avramescu. Numai că, dinspre justiţie vin în aceste zile ştiri contradictorii. CSM nu a acceptat propunerea Ministrului Justiţiei pentru şefia DNA, iar Gigi Becali a ţinut să-şi bage puncte-punctele în Departamentul Naţional Anticorupţie. Aşa că, cel puţin deocamdată, oligarhii din PD-L vor fi lăsaţi în pace. Unii cu pădurile, alţii cu afacerile...

Antena3.ro

×
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri în prima zi de Paşte. Ce trebuie să faci astăzi
x close