Antena 3 CNN Politică Ciolacu: România a făcut progrese semnificative în sancționarea antisemitismului şi a negării Holocaustului

Ciolacu: România a făcut progrese semnificative în sancționarea antisemitismului şi a negării Holocaustului

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, transmite un mesaj, vineri, cu prilejul Zilei Naționale de Comemorare a Victimelor Holocaustului şi spune că România a făcut progrese semnificative în sancționarea antisemitismului şi a negării Holocaustului. 

Ciolacu: România a făcut progrese semnificative în sancționarea antisemitismului şi a negării Holocaustului
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    09 Oct 2020   •   12:15

"`Opusul dragostei nu este ura, ci indiferența` sunt cuvintele lui Elie Wiesel, un om care a cunoscut prin propria experiență atât fața neagră a ignoranței și a indiferenței, cât și iluminarea extraordinară pe care o aduce cunoașterea.

Cu atât mai mult, astăzi, cu prilejul Zilei Naționale de Comemorare a Victimelor Holocaustului, trebuie să dăm un mesaj de respect față suferința celor care au îndurat persecuții inimaginabile și a celor, atât de numeroși, care și-au pierdut viața într-un mod atroce și nedrept. 

Ciolacu: România a realizat progrese semnificative în prevenirea și sancționarea antisemitismului şi a negării Holocaustului

Comemorarea Holocaustului reprezintă, în mod cert, asumarea responsabilă, conștientă și sinceră a unui episod dureros al istoriei.

În același timp, consider că aducerea-aminte trebuie să fie însoțită obligatoriu, în prezent, de fermitate în ceea ce privește apărarea drepturilor omului, toleranței și diversității.

Cu mândrie, remarc faptul că România a realizat progrese semnificative în prevenirea și sancționarea antisemitismului şi a negării Holocaustului. 

Marcel Ciolacu: Acest angajament își găsește expresia și în legislația adoptată de Parlamentul României

Aș aminti, aici, că acest angajament își găsește expresia și în legislația adoptată de Parlamentul României, destinată unei combateri mai eficiente a antisemitismului, protejării și sprijinirii supraviețuitorilor Holocaustului, dar și transmiterii către generațiile viitoare a acestei valoroase memorii.

Datoria noastră, ca oameni politici responsabili și profund atașați valorilor democratice, este să susținem respectul pentru lege, tratamentul egal al persoanelor, indiferent de originea rasială sau etnică, toleranța şi solidaritatea.

Este cel mai onest mod în care putem onora amintirea și să ne arătăm prețuirea față de victimele Holocaustului de pretutindeni!

Never again!", a scris preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, vineri, pe pagina sa de Facebook.
 

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu Holocaust antisemitism
Parteneri
Programul Rabla 2024 începe astăzi!
x close