Antena 3 CNN Politică Cîţu, după votul pentru creşterea pensiilor: PSD trebuie să dispară, aceasta e cea mai clară dovadă că nu se lasă până nu aruncă România în aer

Cîţu, după votul pentru creşterea pensiilor: PSD trebuie să dispară, aceasta e cea mai clară dovadă că nu se lasă până nu aruncă România în aer

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a reacţionat dur după votul de miercuri din Parlament şi spune că PSD trebuie să dispară, iar votul este "cea mai clară dovadă că nu se lasă până nu aruncă Romania în aer".

Cîţu, după votul pentru creşterea pensiilor: PSD trebuie să dispară, aceasta e cea mai clară dovadă că nu se lasă până nu aruncă România în aer
Sursa foto: Hepta
de Milena Niță    |    17 Sep 2020   •   08:45

Demnitarul susţine că decizia PSD din Parlament, de a crește pensiile cu 40% și nu cu 14%, așa cum a aprobat Guvernul, este un pericol pentru sănătatea economică a României și va crește deficitul bugetar al țării la 15%.

După votul de miercuri din Parlament, Guvernul este obligat să majoreze pensiile cu 40%, să majoreze acum salariile profesorilor, nu din 2021, și să aloce 1,5 miliarde de lei în plus la sumele defalcate din TVA pentru bugetele locale. PNL acuză că PSD aruncă în aer finanțele României.

Comisiile reunite de buget din Parlament, unde PSD are majoritate, au adoptat o serie de măsuri cu impact financiar important. Astfel, parlamentarii din comisiile de buget au votat majorarea pensiilor cu 40% și obligarea Guvernul să majoreze acum salariile profesorilor, nu din 2021.

"V-am spus că PSD este un pericol pentru sănătatea economică a României. Nu am exagerat cu nimic. Astăzi a mai venit o dovadă. 

Cîţu: Vă dați seama cine s-a ocupat de banii românilor? Cu astfel de "experți", subdezvoltarea era singurul rezultat

În comisia buget/finanțe PSD a votat să crească deficitul bugetar la 15% în 2020 și în același timp să reducă gradul aprobat de indatoare cu 4 puncte procentuale.  

Situația este de-a dreptul penibilă și dacă vă spun cine a votat vă dați seama că România nu avut nicio șansă să se dezvolte în ultimii 30 de ani. Aceste amendamente au trecut la propunerea și cu votul a doi foști miniștri ai finanțelor publice. 

Vă dați seama cine s-a ocupat de banii românilor? Vă este clar acum de ce România este la coada Europei? Cu astfel de "experți" subdezvoltarea era singurul rezultat. 

Să vă aduc iar aminte de documentul în care PSD recunoștea în fața celor de la FMI (în genunchi?) că și-a bătut joc de finanțele publice în ultimii ani și că a mințit atunci când a promis creșteri iraționale ale punctului de pensie? L-am prezentat public deja. 

Cîţu: Cea mai clară dovadă că nu se lasă până nu aruncă Romania în aer

PSD trebuie să dispară, votul din Parlament de astăzi (miercuri - n.r.) este cea mai clară dovadă că nu se lasă până nu aruncă Romania în aer. 

Bineînțeles că aberațiile votate de socialiști azi în Parlament nu vor trece niciodată. Nu vom permite acest lucru. Voi administra, că și până acum, precaut și cu responsabilitate finanțele publice ale României", a reacţionat pe Facebook ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, după votul de ieri din Parlament.
 

×
Subiecte în articol: Florin Cîțu
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close