Antena 3 CNN Politică Claudiu Târziu, în plenul Senatului: AUR este acuzat pe nedrept de antisemitism, rasism și xenofobie

Claudiu Târziu, în plenul Senatului: AUR este acuzat pe nedrept de antisemitism, rasism și xenofobie

Liderul AUR, senatorul Claudiu Târziu, a declarat luni că niciun document programatic al formaţiunii pe care o reprezintă nu arată că AUR este un partid neo-fascist şi antisemit, aşa cum este acuzat "de la cel mai înalt nivel".

Claudiu Târziu, în plenul Senatului: AUR este acuzat pe nedrept de antisemitism, rasism și xenofobie
Sursa foto: Hepta
de Mia Lungu    |    29 Mar 2021   •   18:03

"România este victima unei operaţiuni de compromitere speciale, desfăşurate de forţe mai mult sau mai puţin vizibile, o operaţiune care vrea să transforme statul român într-un stat xenofob, rasist şi antisemit. O operaţiune care în acest sens a luat ca primă ţintă Partidul AUR.", a spus Claudiu Târziu

"AUR este acuzat, de la cel mai înalt nivel, că este un partid neo-fascist, antisemit. Niciun document programatic al nostru nu arată că am fi astfel.

Mi se pare extrem de grav că persoane care deţin funcţii înalte în statul român vehiculează astfel de aserţiuni, astfel de calomnii împotriva AUR şi deci a României, pentru că Partidul AUR este a patra forţă politică în România, este un partid parlamentar, iar dacă în Parlament a pătruns un astfel de partid care merită pus la stâlpul infamiei, înseamnă că şi România trebuie pusă la stâlpul infamiei, ceea ce este de neacceptat", a susţinut Târziu, în plenul Senatului.

El a adăugat că cei care acuză în mod gratuit şi nefondat sunt la fel de vinovaţi ca cei care se dovedesc a fi antisemiţi, xenofobi şi rasişti.

"Considerăm noi, AUR, că persoanele care acuză în mod gratuit şi nefondat orice formaţiune şi orice persoană de antisemitism, rasism şi xenofobie se face la fel de vinovată ca o persoană care dovedeşte antisemitism, xenofobie şi rasism", a mai afirmat liderul AUR.

Maia Morgenstern a primit un mail semnat de "partidul AUR" în care este ameninţată cu moartea, după ce ar fi vorbit despre antisemiţi

De ameninţări nu scapă nici copiii actriţei, nici familia.

Actriţa a publicat şi expeditorul mail-ului, iar subiectul mesajul se numeşte "O plângere, dacă nu vă supăraţi, de la un cetăţean îngrijorat".

Mulţi dintre prietenii virtuali ai Maiei Morgenstern o îndeamnă pe actriţă să facă plângere la Poliţie.

 

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close