Antena 3 CNN Politică Coaliţia PSD - PD-L, în şedinţă comună. Astăzi aflăm numele noului ministru de Interne

Coaliţia PSD - PD-L, în şedinţă comună. Astăzi aflăm numele noului ministru de Interne

Coaliţia PSD - PD-L, în şedinţă comună. Astăzi aflăm numele noului ministru de Interne
Sursa foto: Parlament
19 Ian 2009   •   09:09

Coaliţia de guvernare PSD - PD-L s-a întrunit, marţi dimineaţă, în şedinţă comună.
Ulterior, PSD va hotărî în Comitetul Executiv Naţional, cine va deveni ministru de Interne. Şedinţa Comitetului începe la ora 12:00.
O discuţie lămuritoare are loc, însă, în Biroul Permanent de la ora 11.00, după care propunerea va fi supusă la vot.
Înainte de începere şedinţei comune, premierul Emil Boc a declarat că numirea noului ministru al Internelor nu este "subiectul Coaliţiei". Acesta a precizat că, în şedinţa de luni, se va discuta în principal despre buget.
EMIL BOC, ÎNAINTE DE ŞEDINŢA COMUNĂ A COALIŢIEI:

Pe de altă parte, preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, marţi, că îl va informa pe premierul Emil Boc cu privire la propunerea social-democraţilor, însă după reuniunea Comitetului Executiv.
Mircea Geoană a mai declarat că îi va lăsa noului ministru de Interne "posibilitatea să se sfătuiască cu noi (n.r. PSD) şi cu organizaţiile noastre", adăugând "sper ca, cel târziu până mâine, întreaga echipă de la Interne să fie formată".
MIRCEA GEOANĂ, DESPRE NUMIREA NOULUI MINISTRU DE INTERNE:

Gabriel Oprea a demisionat în urmă cu o săptămână
A trecut o săptămână de la demisia lui Gabriel Oprea de la conducerea Ministerului Administraţiei şi Intenelor şi încă nu există un nominalizat pentru portofoliul respectiv.
Liderii PSD au lăsat impresia că nu vor să aleagă în pripă pe cel care va conduce unul dintre cele mai importante ministere ale cabinetului.
La două zile de la demisia lui Oprea, reuniţi la Snagov în căutarea unei soluţii, social-democraţii au stabilit ca vicepremierul Dan Nica să asigure interimatul Internelor. Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a anunţat că are un nume pentru M.A.I., dar a cerut un răgaz pentru a-l face public.
"Am o variantă la care mă gândesc în acest moment, dar aş dori să îmi mai iau încă 24 de ore pentru conversaţia cu colegii mei şi pentru a ne putea lua deciziile statutare", declara atunci Mircea Geoană.
Cu toate acestea, şeful social democraţilor a evitat şi în zilele următoare să spună cine este alesul. Acesta a precizat că numele viitorului ministru nu poate fi anunţat înainte de a fi validat oficial, în Comitetului Executiv Naţional al formaţiunii.
Liviu Dragnea, cel mai vehiculat nume pentru ocuparea funcţiei de ministru al Internelor
Cel mai vehiculat nume pentru a prelua mandatul de la MAI este cel al lui Liviu Dragnea. Oficial, s-a spus că Dragnea nu vrea totuşi să renunţe la preşedenţia Consiliului Judeţean Teleorman. Neoficial, s-a aflat că, de fapt, nu este o nominalizare agreată de Palatul Cotroceni.
Înainte de începerea şedinţei comune, Liviu Dragnea a declarat: "Am luat o decizie şi o să i-o comunic preşedintelui (n.r. Mircea Geoană). E o decizie înţeleaptă".
Dragnea a mai precizat că va exista un singur candidat, fiind vorba de o decizie importantă şi de "un minister important".
LIVIU DRAGNEA, ÎNAINTE DE ŞEDINŢA COMUNĂ PSD-PDL:

Liderul PSD Vrancea, Marian Oprişan, este, însă, de altă părere. Potrivit acestuia, în cadrul Comitetului Executiv Naţional se va discuta despre buget şi situaţia românilor, numirea noului ministru de Interne fiind un subiect secundar. În plus, susţine Oprişan, "PSD are şase potenţiali miniştri de Interne".
MARIAN OPRIŞAN, DESPRE NOUL MINISTRU DE INTERNE:

Interimarul Dan Nica, un alt posibil candidat
Între timp, numele lui Dan Nica a devenit tot mai legat de funcţia pe care acum o asigură ca interimar.
Alţi potenţiali candidaţi pentru MAI sunt fostul senator Şerban Nicolae şi preşedintele PSD Prahova, Marian Săniuţă. Candidaturile celor doi au fost confirmate vineri, la Târgovişte, de preşedintele PSD Dâmboviţa, Ion Stan.
Portofoliul de la Interne a rămas liber în urma demisiei lui Gabriel Oprea din funcţia de ministru, după ce acesta l-a numit pe Virgil Ardelean în fruntea Direcţiei de Informaţii şi Protecţie Internă, fără a avea acordul paritudului.
Antena 3

×
Parteneri
Harta clanurilor interlope din estul României
x close